• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

YDÜ Büyük Kütüphane’de sizce kaç tane kitap var?

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’deki kitap sayısının kaça ulaştığı bildirildi...
YDÜ  Büyük Kütüphane’de sizce kaç tane kitap var?

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Büyük Kütüphane’deki kitap sayısının 1.5 milyona ulaştığı bildirildi.

YDÜ’den yapılan açıklamada, YDÜ Büyük Kütüphane’nin aynı zamanda dijital ortamda erişim imkanı tanıdığı yüzlerce veri tabanı ile milyonlarca belgeye anında ulaşma olanağı vermekte olduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Ülkemizin en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi büyük kütüphane 1.5 milyon kitap ve 500 milyonu aşan belge ile öğrencilere ve Kıbrıs toplumuna akademik dönemde 7/24 aralıksız hizmet veriyor.

Geleneksel kütüphanecilik anlayışının temel ilkelerini ve değerlerini muhafaza ederken bu hizmetlerin dışında özel bilgi erişim ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yenilikçi projeleri de hayata geçiren Büyük Kütüphanede binlerce belgesel, müzik ve film DVD’sinin bulunduğu görsel medya kütüphanesi, bu DVD’lerin ve diğer görsel bilgi malzemesinin seyredilebileceği kabinler, grup çalışma odaları, engellilere yönelik özel hizmet birimleri, dijital bilgi depolama merkezleri yer alıyor. Geleceğin bilgi teknolojilerini de kullanan YDÜ Büyük Kütüphane’de 500 milyonun üzerinde dijital ve basılı belge bulunuyor. Dijital ortamda erişim imkanı tanıdığı veritabanları ile bilgiye en kolay yoldan ulaşma imkanı sağlayan Büyük Kütüphane’nin kullanıcıları kütüphane sayfasında veritabanlarına bir tıklama ile ulaşıp farklı konularda milyonlarca akademik dergiye, raporlara, makalelere, gazetelere ve belgelere erişerek istedikleri konularda detaylı bilgiye sahip olabiliyorlar.

Konferans salonları ile ulaşılan bilginin paylaşıldığı uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılara, çalıştaylara, sempozyumlara ve panellere ev sahipliği yapan Büyük Kütüphane aynı zamanda toplumun görsel bilincini pekiştirmeye ve görsel bilgi düzeyini artırmaya yönelik sergilerin düzenlendiği bir merkez olarak ön plana çıkıyor. Kütüphanenin nadir eserler kolleksiyonunda Kıbrıs ve dünya tarihine tanıklık eden yüzyılların birikimini okuyucular ile buluşturan nadide eserler de dikkat çekiyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane ulaşmış olduğu 1.5 milyon kitap sayısı ile dünyanın birçok ulusal kütüphanesinden fazla kitaba erişim imkanı sağlama kapasitesine erişti. Geçmişte kendisine Türki Cumhuriyetlerin Milli Kütüphanesi sıfatı atfedilen Büyük Kütüphane dijital ve basılı ortamda erişimine imkan sağladığı 500 milyonun üzerinde doküman ve kaynakla dünyanın sayılı üniversite kütüphanelerinin arasında yer alıyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphanesi Kıbrıs’taki en büyük hukuk bilgi portalına sahip olma özelliğini de taşıyor. Kütüphanenin bilişsel envanterinde dünyanın en gelişmiş hukuk veritabanı olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler dokümanları da dahil olmak üzere 120 milyon sayfa hukuk dokümanına erişime olanak tanıyan HeinOnline veri tabanı; İngiliz hukukunun tüm dava, yasa vb belgelerine erişim imkanı sağlayan Westlaw veritabanı ve tüm dünyadaki deniz ve deniz ticaretine ait yasalar, davalar ve belgeleri içeren  Law Maritime of Commercial veritabanı yer alıyor.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler