• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Metin Atan: Bu düzensizlikle devam edilirse bir fatura da erken seçimde kesilecek

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, ülkede düzenin bozulduğunu, yasaların uygulanmadığını ve bu düzensizliğin sürmesi halinde erken seçimde de bir faturanın kesileceğini söyledi.
Metin Atan: Bu düzensizlikle devam edilirse bir fatura da erken seçimde kesilecek

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Yeni Bakış Web TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Vizyon” programında yaptığı açıklamada, ülkede ekonomiye bakıldığında borç batağında olunduğunu, siyasi ortamın sıkıntılı ilerlediğini, kurumların yerle bir olduğunu, sağlık ve eğitimin çöktüğünü, çalışma hayatında ciddi sorunlar bulunduğunu dile getirdi. Atan, bu ülkede hükümet edenlerin ceplerini doldurup peşkeş çekmekle ilgilendiklerini vurguladı. Merkezi İhale Komisyonu’nda rüşvet ve görevi kötüye kullanma soruşturmasında yaşananlara işaret eden Atan, kime nasıl güvenileceğini sordu.

“EKONOMİK SORUNLAR YETMEZMİŞ GİBİ VATANDAŞ HAYATINDA DA ENDİŞE DUYUYOR”

Atan, mücadeleye devam edeceklerini, doğruların yanında olacaklarını belirtti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, ülkede düzenin bozulduğunu, bunu yeniden düzenli bir hâle getirmenin hükümetin görevi olduğunu, sendikaların da bunlara katkı koyacağını vurguladı. Ülke vatandaşının sıkıntılarla dolu olduğunu söyleyen Atan, cumhurbaşkanlığı seçiminde halkın hükümet edenlere faturayı kestiğini belirtti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, bu düzensizlikle devam edilirse bir faturanın da erken seçimde kesileceğini kaydetti.

“MECLİS’TE YASALAR GEÇİYOR FAKAT UYGULANMIYOR”

Atan, ülkede ekonomik sorunlar yetmezmiş gibi vatandaşların hayatlarında da endişe duymaya başladıklarını ifade etti. Ülkede başıboşluk nedeniyle ciddi bir güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Atan, sadece Meclis’e gidip yasa yapmakla ülkenin yönetilemeyeceğini ifade etti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, yasaların geçtiğini fakat uygulanmadığına dikkat çekti. Atan, etiket tüzüğü ile hâl yasasının geçtiğini fakat uygulanmadığını belirtti. Atan, ülkede tüm yaşananların sorumlusunun hükümet edenler olduğunu ve sorunları çözmeleri gerektiğini ifade etti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, hükümet edenlerin “ben yaparım olur” mantığıyla gitmekte ısrarlı olduğunu ve duvara toslayacaklarını kaydetti. Atan, bu şekilde gidildiği sürece vatandaşı çok iyi günlerin beklemediğinin görüldüğünü söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20