• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Cinayet soruşturması sürüyor

Mağusa’da Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun ölümü ile ilgili olarak tutuklanan dört zanlı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.
Cinayet soruşturması sürüyor

Mağusa’da Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun ölümü ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Jeremiae Osi Udumioh, Olalekan Nicholas Agboola, Adetolo Oluwadamilar Odorinde ve Yaya Babatunde Shonukan dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Adam öldürme” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Olalekan Nicholas Agboola ile Adetolo Oluwadamilar Odorinde ve “İnsan kaçırma”, “Mülke tecavüz” ve “Darp” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Jeremiae Osi Udumioh ile Yaya Babatunde Shonukan’ın tutukluluk süreleri 8’er gün daha uzatıldı.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Meselenin tahkikat sorumlusu Müfettiş Hilmi Sonoğlu, 26 Aralık tarihinde Kaymak Apartmanında bir kişinin yaralandığı bilgisinin alındığını ve alınan bilgi üzerine konu apartmana gidildiğini söyledi. Kaymak Apartmanına gidildiğinde konu apartmanın 61 nolu dairesinde yaşayan Ebinabo Tariyemienyo Meindinyo’nun apartmanın girişinde zeminde kanlar içinde ölü olarak bulunduğunu anımsatan Sonoğlu, mesele ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Sonoğlu, yapılan soruşturmada olayın öncesinin olduğunu ve maktülün ayni gün “Queen Anne” isimli barda çıkan tartışmada Nafiyu Omakande Yusuf’un başına şişe vurarak yaraladığını anımsattı. Olaydan sonra Nafiyu Omakande Yusuf’un kendi arkadaşlarıyla toplanarak Meindinyo’yu bulmaya çalıştığını söyleyen Sonoğlu, zanlıların, Meindinyo ile birlikte bardan ayrılan Emeka John Osi’yi almak için kalabalık şekilde evine gittiklerini ve Osi’nin evine girerek Osi’yi zorla alıp Meindinyo’nun evine gittiklerini açıkladı. Zanlıların, kaçırdıkları Osi ile birlikte Meindinyo’nun evine gittiklerini belirten Sonoğlu, zanlı Olalekan Nicholas Agboola ile Adetolo Oluwadamilar Odorinde’nin tespit edilemeyen 2 kişi ile birlikte maktül Meindinyo’yu tekme ve tokatla yere düşürdükten sonra darp ederek Meindinyo’yu balkona yönelttiklerini açıkladı. Zanlı Agboola’nın maktül Meindinyo’yu boğazından tuttuğunu, zanlı Odorinde’nin ise tekme ve yumruk vurarak maktülü balkon duvarına dayadıklarını belirten Sonoğlu, zanlı Agboola’nın, maktül Meindinyo’ya tekme atarak 6. Kattan düşüp ölmesine neden olduğunu açıkladı.

ARABADA KAN İZLERİNE RASTLANDI

Mesele ile ilgili olarak aralarında Nafiyu Omakande Yusuf’un da bulunduğu 3 kişinin henüz bulunamadığını belirten Müfettiş Hilmi Sonoğlu, aranan 3 zanlıyı Girne ve Lefkoşa’da evlerinde sakladıları tespit edilen 3 kişinin tutuklandığını ve haklarında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Sonoğlu, mesele ile ilgili olarak yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında 3 Ocak tarihinde, olay gecesi Emeka John Osi’yi zorla bindirdikleri NL 370 plakalı aracın Girne’de terke edilmiş ve plakaları sökülmüş şekilde bulunduğunu belirterek, konu aracın anahtarlarının ise aranan zanlıları evinde sakladığı gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan bir kişinin evinde bulunduğunu açıkladı. Arabada yapılan incelemede ise kan izlerine rastlandığını belirten Sonoğlu, kan izlerinin emare olarak alındığını ve DNA incelemesi yapılabilmesi için yazışmaların yapıldığını açıkladı.

ARANAN KİŞİLERİN GÜNEY KIBRIS’A GEÇME OLASILIĞI VAR

Müfettiş Hilmi Sonoğlu, mesele ile bağlantısı olan 5 kişinin daha arandığını belirterek, aranan kişilerin Güney Kıbrıs’a geçme olasılığının bulunduğunu bü yüzden de Bilgi Değişim Merkezi ile gerekli yazışmaların yapıldığını açıkladı. Mesele ile ilgili geniş çaplı olarak yürütülen tahkikatın henüz tamamlanmadığını belirten Sonoğlu, zanlıların 8’er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

ZANLILARIN AVUKATI TALEBE İTİRAZ ETTİ

Zanlıların avukatı Ramadan Sanıvar, 8 günlük tutukluluk süresine itiraz etti. Zanlı Adetolo Oluwadamilar Odorinde’nin darp edildiği iddiasında bulunan Sanıvar, ifadenin de baskıyla ve darp edilerek alındığını iddia etti. Sanıvar, ayrıca maktulün kendi dikkatsizliği ve ihmali yüzünden öldüğünü ileri sürerek olayın cinayet olmadığını savundu.

8’ER GÜN DAHA

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer, zanlıların tahkikat maksatları bakımından 8’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.

Gamze PİR BAYKUR

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler