• BIST 9079.97
  • Altın 2322.672
  • Dolar 32.3501
  • Euro 34.8436
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Dilek’ten TAK için grev uyarısı

Dilek’ten TAK için grev uyarısı

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK), 42. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Ajansa “nice 42 yıllar” dileğinde bulundu.

Dilek, yetkili sendika oldukları TAK’ta personelin bir kısmının terfi almasına karşın yeni yasadan kaynaklanan eksiklik nedeniyle üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen hala haklarını alamadıklarını da hatırlattı. Sami Dilek, konuyla ilgili Başbakan ve Dışişleri Bakanı ile ivedi olarak görüşeceklerini ve sorunun çözümlenmemesi halinde Ajansta grev ve eylem dahil her türlü yasal haklarını kullanacaklarını vurguladı.

Dilek, “Dışişleri Bakanı Emine Çolak’ın büyük ilgisi, onun ve Personel Dairesi, Sayıştay Başkanlığı ve Başsavcılık’ın desteğiyle ve büyük titizlik içinde hazırlanan TAK Değişiklik Yasa Taslağı’nın”, Bakanlar Kurulu tarafından kabul görmediğini savundu.

Dilek mesajında şunları kaydetti:

“Temmuz 2011 tarihinde yasalaşıp yürürlüğe giren TÜRK – AJANSI (TAK) Kuruluş Görev ve Çalışma Esasları Yasası başlangıç olarak TAK çalışanlarını bir yasal güvenceye almıştır. Ancak ne yazık ki yasanın oluşturulması ve yazılış tekniği bakımından müstakil, bağımsız bir yasa olarak değil de, 7/1979 sayılı Kamu Görevlileri Yasasının ilgili maddelerine gönderme yapılarak oluşturulmuştur.

Gözden kaçarak mı, yoksa kasıtlı mı, terfi maddeleri ve terfi yapılırken intibak maddelerine gönderme yapılmamış, TAK Yasasında terfi ve intibak maddeleri konulmamış eksik bırakılmıştır.

Bu eksiklik de terfi işletme mekanizmasını işletmemiş veya Yönetim Kurulu’nun yapmış olduğu terfiler muallâkta kalmış, terfi alanlara, terfi aldıkları kadroların maaş ve ücretleri verilmemiştir. Yasanın geçtiği yıldan bugüne kadar, bu sorunun giderilmesi için geçmiş hükümetler zamanında da mücadele verilmiş ancak bir sonuca ulaşılamamıştır.

‘DIŞİŞLERİ BAKANI İLGİ GÖSTERDİ AMA BAKANLAR KURULU GEÇİRMEDİ’

Hükümet değişikliği akabinde, Dışişleri Bakanı Sayın Emine Çolak ve bürokratları ile yapmış olduğumuz seri toplantılarda, konuya büyük ilgi göstermişler, düşüncelerimizi desteklemişler ve devletin kurumları olan Personel Dairesi, Sayıştay Başkanlığı ve Başsavcılık desteği ile hazırlamış olduğumuz değişiklik yasa taslağını Bakanlar Kuruluna sunmuşlardır. Sayın Dışişleri Bakanı, bürokratları ve devletin yetkili kurumlarının verdiği desteğe teşekkür ederiz.

Ne yazık ki Bakanlar Kurulu, çok titizlikle hazırlanan TAK Değişiklik Yasa Taslağı’nı kabul etmemiştir.

Kamu – İş diyalog ve müzakereden yana ağırlığı olan bir sendikadır. Ancak uzun süreden beri askıda olan ve diğer kamu görevlilerine uygulanan bu maddelerin TAK personeline uygulanmaması ve mağduriyetlerinin devamının idarecilerle sadece seyredilmesi, sendikamızı ve TAK personelini huzursuz etmiş ve bazı tedbirlerini alınmasına yön vermiştir.

‘GREV DAHİL HER TÜRLÜ EYLEM...’

Çok acil olarak, Sayın Dışişleri Bakanı ve Sayın Başbakanı gördükten sonra, sorun çözümlenmez aşamasında devam edecekse, sendika, çalışanla birlikte, grev dahil her türlü yasal eylemlere başvuracağını kamuoyu ve devlet yöneticilerine açıklar, TAK kuruluşumuzun 42’nci yıl dönümünü en içten dileklerimizle kutlar nice 42 yıllar dileriz.”

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler