• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 28 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 28 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Kıbrıs’ın Sembolleri Kıbrıs’ta ilk kez dijital ortamda sergileniyor

Kıbrıs’ın Sembolleri Kıbrıs’ta ilk kez dijital ortamda sergileniyor

Telsim ile Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) işbirliğiyle düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrısım; Kıbrısın Sembolleri” konulu Instagram Fotoğraf Yarışması sergi açılışı Kıbrıs’ta ilk kez dijital ortamda gerçekleşti.

Turizm Bakanlığı Salonu’nda düzenlenen ve Sayın Hakkı Atun ile Turizm Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit ve Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

DSC_4416

Sergi açılışında yarışmada dereceye giren 8 kişiye ödülleri dağıtıldı. 252 yarışmacının 2082 fotoğrafla katıldığı yarışmanın jüri üyeliğini yapan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gazi Yüksel, Turizmci Latif İnce ve fotoğraf duayeni Tevfik İleri finale kalan son 8 fotoğrafı gizli oylama ile derecelendirme yaparak belirledi. Birincilik ödülüne Yıltan Taşçı; ikinciliğe Deniz Direkci, üçüncülüğe ise Mustafa Atun layık görüldü. Mansiyon ödülleri ise Gizemgül Beşergil, Gözlem Özdeğirmenci, İzlem Özdeğirmenci ve Hasan Karlıtaş’a verilirken, Telsim Özel Ödülü’nün sahibi Kürşad Öztürk oldu.

Açılışta konuşan FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit, Telsim ile 4 yıl önce çıktıkları yolda bir ilke daha imza atmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Katılımın böylesine yüksek olduğu bir yarışmada görev alan jüri üyelerine ve yarışmaya katılan fotoğraf tutkunlarına teşekkür eden Gökyiğit, Telsim ile düzenledikleri yarışma ve sergilerde gelecek yıl da ilklere imza atacaklarını ve sanatseverleri yeni sürprizlerle buluşturacaklarını dile getirdi.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar ise Kıbrıs’ın sembolleri yarışmasını Kıbrıs’ın sembolü olan bir yerde düzenlediklerini belirterek, sergiye katılan Sayın Hakkı Atun’un içinde bulundukları salonun kütüphane olduğu döneme de tanıklık ettiğini kaydetti. Tanpınar, değişik dönemlerde okul olarak kullanılmış binada, geçmiş yılların havasını soluyarak teknolojiyle harmanlanan bir sergi düzenlediklerini belirtti. Fotoğraf tutkunlarının fotoğraflarını teknolojiyi kullanarak paylaşmalarını sağlamak amacıyla yarışmayı instagram ortamında düzenlediklerini kaydeden Tanpınar, yarışmaya binlerce fotoğrafın katılmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Dört yıldır FODER ile büyük bir heyecanla yarışma düzenlediklerini ifade eden Tanpınar sözlerine şöyle devam etti; “Basılı malzeme olmadan ilk kez dijital ortamda bir sergi açılışı gerçekleştirmekten dolayı mutluyuz. Kıbrıs’ı tanıtan, Kıbrıs’ın sembolün olan binlerce fotoğrafı dünyanın her yerine ulaştırma imkanı bulduk”.

Kıbrıs’ta bir ilke imza atarak dijital ortamda düzenlenen “Fotoğraflarla Benim Kıbrısım; Kıbrıs’ın Sembolleri” temalı fotoğraf sergisi 13 Kasım’a kadar mesai saatleri içerisinde Turizm Bakanlığı Salonu’nda gezilebilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler