• BIST 9645.02
  • Altın 2417.534
  • Dolar 32.5546
  • Euro 34.7927
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

KTÖS: Ersin Tatar İngiltere’ye niye gidemiyor?

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Ersin Tatar ve Zorlu Töre’ye bir takım sorular yöneltti.
KTÖS: Ersin Tatar İngiltere’ye niye gidemiyor?

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Ersin Tatar ve Zorlu Töre’ye bir takım sorular yöneltti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun adamıza yaptığı son ziyarette, Kıbrıs Türk toplumunun siyasal iradesine “bir sömürge bakanı edası” ile yaptığı müdahale sonrası ortaya koyduğumuz duruş ve söyleme yönelik olarak yerli işbirlikçilerin sövgüye varan açıklamalarını sabırla dinledik.

Yerli işbirlikçi siyasi parti ve tabela örgütlerinin yaptıkları açıklamalar ele alındığında, bu açıklamaların bizim yazılı bildirimizde ortaya koyduğumuz gerçeklerin yalan olduğu iddiasının önüne geçebilecek temelden yoksun olduklarını gördük. Özellikle Ulusal Birlik Partisi yetkilileri her zaman olduğu gibi AKP hükümetine yağ çekerek tekrar “hükümetçilik koltuğuna oturmak için” bizim açıklamamızı kullanarak seslerini yükselttiler. Konu ile ilgili UBP Başkanı Sn. Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Yardımcısı Zorlu Töre gittikleri her yerde sendikamızın adını ağızlarına alarak, bu konuda gerçeklikten uzak söylemlerine devam etmektedirler.

Buradan Sn. Ersin Tatar ve Sn. Zorlu Töre’ye açık çağrı yapıyoruz: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası olarak Sn. Mevlüt Çavuşoğlu’nun irademize müdahale eden açıklamalarına verdiğimiz yanıtın arkasındayız ve bu bildiride yazdıklarımızla ilgili sizinle kamuoyu önünde tartışmaya hazırız. Kamuoyu önündeki tartışmaya gelirken de sizden açıklama yapmanızı talep ettiğimiz konular vardır:

Sn. Ersin Tatar; İngiltere’de geçmiş yıllarda işlediğiniz bir mali suç var mı? Şu anda İngiltere’ye girebiliyor musunuz?

Girebiliyorsanız, KTÖS olarak size hediye uçak bileti almaya hazırız. Türkiye’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Emin Ateşağaoğlu (21204) tarafından 12 Temmuz 2000 tarihinde hazırlanan iddianamede “fatura ve gümrük beyannamesinde tahrifat yaparak kasaplık koyun ihraç etmiş gibi gösterip vergi kaçırmaktan hakkınızda dava açılmıştır. Bu konu ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

İpotekli araziye yapılıp İngilizlere satılan Kulaksız 5 Sitesi’ndeki evlere el koyan Akfinans şirketinin 2009’daki direktörü olduğunuz, belgelerle ispatlıdır. İngilizlerin dolandırıldığı bu olayla ilgili açıklamanız nedir?

Ticaret Bankası’na ait Girne çevreyolu üzerindeki 65 dönümlük araziyi nasıl aldınız?

Sn. Zorlu Töre; 26 Şubat 2006 tarihinde 18 bin 626 TL değerindeki puroları “Eşyayı gümrük kapılarından geçirmeksizin Türkiye’ye ithal etmekten Atatürk Havalimanı’nda yakalandınız. Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Haluk Tekin tarafından hakkınızda mahkemeye dava dosyalanıp, 2 Mayıs 2008 tarihinde hakkınızda dava açıldı. Mahkemeye çıkmadığınız için 1 Nisan 2010 tarihinde hakkınızda tutuklama kararı çıkarıldı. Bu konuda ne diyeceksiniz?

Çözüm karşıtı açıklamalarınızın temel nedeni uluslararası hukuk içine girmekten korktuğunuz içindir. Kıbrıs’ın kuzeyinin uluslararası hukuk içinde olmayışı, kaçakçılara korunaklı bir liman sağlamaktadır. Sizin milliyetçiliğiniz ancak kuzey Kıbrıs’taki korunma ihtiyacının bir eseridir.

HODRİ MEYDAN!

Saygılarımızla,

Şener Elcil KTÖS Genel Sekreteri

İlgili haber: Tatar Elcil’i İngiltere’ye gitme/me konusunda dava ediyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler