• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Olmadı Şansal

Olmadı Şansal

Ünlü modacı Barbaros Şansal ülkemize giriş yaparken uyuşturucu ile yakalandı. İşi ile olduğu kadar konuşmaları ve yaptıkları ile de gündeme gelen Barbaros Şansal bu kez suçsuz olduğunu savundu. Uyuşturucuyu öğrencisinin elinde gördüğünü, ona kızdığı için öğrencisinin elinden aldığını ifade eden Barbaros Şansal uyuşturucuyu cebinde unutunca polise yakalandığını savundu.

MAHKEME-UYUSTURUCU MODACI (2)

Türkiye’de renkli ve aktivist kişiliği ile tanınan ünlü modacı Barbaros Şansal ülkemize Ercan Devlet Havalimanı’ndan giriş yapmak isterken Narkotik Detektör Köpeği Cindy’ye takıldı. Şansal, köpeğin tepki vermesi sonucunda üzerine yapılan aramada tasarrufunda bulunan uyuşturucu madde ile yakalandı. Tutuklanan zanlı Şansal soruşturma maksatlı tutukluluk talebi ile dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

6 GRAM UYUŞTURUCU

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde görevli Polis çavuşu Metin Düzener olayla ilgili bulguları aktardı. Düzener, huzurda bulunan zanlı Barbaros Şansal’ın 11 Mayıs tarihinde saat 12.20 raddelerinde Ercan Devlet Havalimanı’ndan ülkemize giriş yapmak isterken yolcu giriş bölümünde Narkotik Detektör Köpeği Cindy’nin üzerine tepki vermesi sonucunda durdurulduğunu ve kendisine tasarrufunda kanunsuz her hangi bir şey olup olmadığının sorulduğunu söyledi. Polis zanlının ise tasarrufundaki kanunsuz olan yaklaşık 6 gram ağırlığındaki hintkeneviri türü uyuşturucu maddeyi pantolon cebinden çıkararak polise verdiğini söyledi.

3 GÜN TUTUKLULUK TALEBİ

Polis Çavuşu Metin Düzener zanlı Şansalın vermiş olduğu konu uyuşturucu maddenin emare olarak alındığını, devlet kimya laboratuarına gönderileceğini ve zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın ise henüz yeni olduğunu belirterek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile polise tutuklu kalmasını talep etti.

ÖĞRENCİSİNE KIZMIŞ

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı avukatı Oktay Çınar polis tarafından talep edilen 3 günlük süreye itiraz ederek duruşma talep etti ve şahadet veren polis çavuşunu istintaka tabi tuttu. İstintakın ardından beyanda bulunan Çınar zanlının konu uyuşturucu maddeyi Pazar akşamı öğrencilerinin elinde görmesi üzerine kendilerine kızarak ellerinden aldığını ancak cebine koyduktan sonra unuttuğunu dünde uçağa yetişme telaşı içerisinde olduğundan dolayı cebinde kalan uyuşturucu ile Ercan’dan ülkemize giriş yapmak isterken yakalandığını beyanında bulundu.

1 GÜN TUTUKLU KALACAK

Yargıç Meltem Dündar huzurundaki şahadetin ve avukatın beyanlarını dinledikten sonra kararını açıklamak için mahkeme oturumuna ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan Yargıç Dündar zanlı aleyhinde talep edilen 3 günlük sürenin çok olduğuna vurgu yaparak soruşturma maksatlı 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

BARBAROS ŞANSAL KİMDİR?

Barbaros Şansal, 10 Temmuz 1957, Ankara doğumlu Türk moda tasarımcısı. 1957 yılında Türkiye'nin başkenti Ankara'da Sungur Tekin Şansal ve Güner Eczacıbaşı'nın çocuğu olarak dünyaya gelen Şansal, Şişli Özel Dost İlkokulu, Yeşilköy Halil Vedat Fıratlı Pansiyonlu İlkokulu, Site Koleji, İstanbul Alman Lisesi, İzmir Fatih Koleji, İstanbul Vefa Lisesi, İstanbul Maltepe Lisesi, İstanbul Fenerbahçe Lisesi ve Marmara Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi'nde eğitim görmüş, eğitimini Londra'da tamamlamıştır. Modacı kişiliğinin yanında LGBT hakları savunuculuğu ve savaş karşıtı kişiliğiyle bilinir.

Habertürk'te "toplu iğne" ve Skytürk'te "çengel iğne " isimli programları yaptı. "3. SINIF HAMUR KAĞIDA MÜREKKEBİ HAYATLAR" isimli bir Kitap yazdı. Ayrıca Matthew Frederick ve Alfredo Cabrera adlı yazarların yazdığı "Moda okulunda öğrendiğim 101 şey" isimli kitabı Türkçeye çevirip yayınladı. Marmara üniversitesi ve Ankara Başkent Üniversitesinde "Moda tarihii" dersleri vermektedir.

Pembe Hayat Derneği üyeliği

2012 yılında Bülent Ersoy'a yönelik sarfettiği ”Bizim kıyafetlerimiz ona uymaz çünkü kadın terzisiyiz” demiş ve bunun yanı sıra da “Ben hala kendimim, mavi nüfus kâğıdımı değiştirmedim. Ben kamburumu onun gibi zımparalatmadım!” sözleri yüzünden üyesi olduğu Pembe Hayat Bülent Ersoy şahsında bütün translara yönelen bu transfobik ve aşağılayıcı söylemleri sebebi ile Şansal'ı dernek üyeliğinden çıkardığını söylemiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler