• BIST 11341.9
  • Altın 5972.467
  • Dolar 42.7981
  • Euro 50.141
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 19 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 19 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C

Baybars, Doğancı’da arazi uyuşmazlıkları ile ilgili toplantıya katıldı

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Doğancı’ya giderek,  arazi sahiplerinin fiili kullanımları ile harita ölçümleri arasındaki uyuşmazlıkların giderilmesine yönelik toplantı gerçekleştirdi.
Baybars, Doğancı’da arazi uyuşmazlıkları ile ilgili toplantıya katıldı

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda,  fiili kullanımlar ile yapılan ölçümler neticesinde ortaya çıkan farkın bölge halkında yaşattığı memnuniyetsizliğin giderilmesi için fikir birliğine varıldı.

Bu doğrultuda ileriki hafta pilot bölge uygulamaları ile yerinde ölçümlerin köylüye izah edilmesi ve hudut tespitlerinde yaşanan ihtilafların çözülebileceği kriterler konusunda uzlaşıldı.

Diğer yandan başlatılan çalışmalar kapsamında 119 köyün harita yenileme çalışmalarının tamamlandığı,  121 köy ve mahalle için de çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler