• BIST 14012.42
  • Altın 6898.09
  • Dolar 48.3814
  • Euro 56.1226
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 18 °C

Güney Kore ve ABD'nin ortak askeri tatbikata başlaması üzerine Kuzey Kore balistik füze ateşledi

Güney Kore ve ABD'nin büyük bir ortak askeri tatbikata başladığı gün Kuzey Kore, 'birden fazla tanımlanamayan balistik füze' ateşledi.
Güney Kore ve ABD'nin ortak askeri tatbikata başlaması üzerine Kuzey Kore balistik füze ateşledi

Güney Kore ordusu, Seul ve Washington'un "Özgürlük Kalkanı" olarak bilinen yıllık büyük askeri tatbikata yeniden başlamasından saatler sonra, Kuzey Kore'nin Pazartesi günü denize birkaç balistik füze ateşlediğini açıkladı.

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin birlikte gerçekleştirdiği bu tatbikatı uzun zamandır bir provokasyon olarak görüyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, füze atışlarının Kuzey Kore'nin Hwanghae eyaletinden tespit edildiğini ve Kuzey'in bu yılki beşinci kez füze fırlatma gerçekleştirdiğini belirtti.

Pazartesi günü erken saatlerde Güney Kore ve ABD, 11 gün sürecek olan ortak askeri tatbikatlarına başladı. ABD hükümetine göre "Özgürlük Kalkanı" tatbikatı "canlı, sanal ve saha tabanlı eğitim" içerecek.

Kuzey Kore tatbikatların başlamasına cevaben bir açıklama yayınlayarak tatbikatları askeri çatışma riskini arttıran "tehlikeli bir provokatif eylem" olarak nitelendirdi.

Geçtiğimiz hafta Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, bir ABD uçak gemisinin Güney Kore'nin Busan limanına yanaşmasının ardından daha fazla "provokasyona" karşı uyarıda bulundu.

İki Güney Kore KF-16 savaş uçağının, geçtiğimiz Perşembe günü Kuzey Kore sınırı yakınlarındaki Pocheon'da sivil bir bölgeyi yanlışlıkla bombalamasının ardından tatbikatlara kısa bir süre ara verildi.

Güney Kore hava kuvvetlerinin, pilotlardan birinin bombalama alanının koordinatlarını yanlış girmesinin ardından insan hatasına bağladığı olayda otuz kişi yaralandı.

Hem Güney Kore hem de ABD orduları, kazanın ardından Güney Kore'deki tüm canlı ateş tatbikatlarını durdurdu.

Güney Koreli yetkililer, olayla ilgili devam eden soruşturmanın tamamlanmasının ardından canlı ateş eğitiminin yeniden başlayacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
  • Kabızlığa iyi gelebilecek altı besin ve takviye
  • Çocuklarda Yaz Hastalıklarına Dikkat!
  • Yedek subay aday adaylarına son yoklama uyarısı: Son tarih bugün!
1/20