• BIST 12899.35
  • Altın 6740
  • Dolar 48.8475
  • Euro 56.1129
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında askeri iş birliği için imzalar atıldı

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında askeri işbirliği için üçlü çalışma planının geçen hafta GKRY’de imzalandığı açıklandı.
İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs arasında askeri iş birliği için imzalar atıldı

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında askeri işbirliği için üçlü çalışma planının geçen hafta GKRY’de imzalandığı açıklandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, üçlü çalışma planının yanı sıra 2026 yılı için İsrail ordusu ile Yunan ordusu ve İsrail ordusu ile GKRY ordusu arasında ikili çalışma planı da imzalandı.

İsrail ordusu Uluslararası İşbirliği Bölümü Başkanı Amit Adler başkanlığındaki İsrail heyeti, üç ülkenin askeri yetkilileri arasında her yıl düzenlenen ortak toplantı kapsamında Lefkoşa’da Yunan ve Rum meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda üçlü çalışma planı imzalandı. Söz konusu planlar ortak tatbikatlar, eğitimler, çeşitli alanlarda çalışma grupları ve ortak ilgi alanlarına ilişkin stratejik askeri diyalogları içeriyor.

Yunanistan, İsrail ile ilişkilerini derinleştiriyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve GKRY lideri Nikos Hristodulidis, 22 Aralık’ta Batı Kudüs’te düzenlenen üçlü zirvede bir araya gelmişti.

Zirvede, “savunma” vurgusu öne çıkarken, uluslararası siyasette yalnızlaşan Netanyahu’nun çıkışı, “Miçotakis ile yakınlaşma aradığı” yorumları yapılmıştı.

İsrail basını, bu zirveyi Tel Aviv ve Atina’nın Türkiye’ye karşı ilişkilerini sıklaştırmasının yansıması olarak değerlendirmişti.

1 Nisan 2025’te de Netanyahu’yu ziyaret eden Miçotakis, “Gazze’de işlenen savaş suçları nedeniyle UCM tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının ardından İsrail Başbakanı’yla fiziksel olarak bir araya gelen ilk Avrupalı lider” olmuştu.

“Demir Işın”ın İsrail ordusuna ilk teslimatı yapıldı

Öte yandan “Demir Işın” (Iron Beam) adı verilen lazer savunma sisteminin İsrail ordusuna ilk teslimatının da yapıldığı açıklandı.

İsrail Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, roketleri, havan toplarını ve insansız hava araçlarını önlemek için üretilen “Demir Işın”ın İsrail ordusuna entegre edileceği aktarıldı.

İsrailli Rafael silah şirketi tarafından üretilen lazer savunma sisteminin, Demir Kubbe, Davut Sapanı ve Arrow sistemlerini tamamlayıcı olarak çok katmanlı hava savunma sistemine dahil edileceği kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanlığı, kasımda hava savunma sistemi Demir Kubbe’nin seri üretimini genişletmek ve önleyici füze tedarik etmek için de Rafael silah şirketiyle milyarlarca dolarlık anlaşma imzalamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20