• BIST 13198.84
  • Altın 6841.52
  • Dolar 48.8334
  • Euro 55.9379
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

LAÜ’de yaşlı ihmal ve istismarı hakkında bilgilendirme yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Toplumla Sosyal Hizmet Dersi kapsamında “Yaşlı İhmal ve İstismarı Hakkında Bilgilendirme”gerçekleştirildi.
LAÜ’de yaşlı ihmal ve istismarı hakkında bilgilendirme yapıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı Sosyal Hizmet Kulübü tarafından Toplumla Sosyal Hizmet Dersi kapsamında “Yaşlı İhmal ve İstismarı Hakkında Bilgilendirme”gerçekleştirildi.Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde düzenlenen proje,Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Özge Özgür Bayırtarafından yürütüldü.

Bayır: Yaşlılık kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreçtir

Proje ile ilgili bilgi veren Bayır,Sosyal Hizmet Bölümü4. sınıf öğrencilerinin insan ömrünün uzaması ile artan yaşlı nüfusun en büyük sorunu ihmal ve istismara dikkat çekmek için yürüttükleri farkındalık projesininyoğun ilgi gördüğünü belirterek, öğrencilerin kendi yaptıkları baston, sakal ve boyalarla hazırladıkları standa ilgi çekmeyi başardıklarını ifade etti. “Yaşlılık kaçınılmaz ve geri dönülmez bir süreçtir” diyen Bayır, insan ömrünün uzaması ile birlikte yaşlı nüfusunun artması nedeniyle geriatrik çalışmaların günümüzde daha da önem kazandığını ifade etti.

Bayır: Proje yaşlılara yönelik ihmal ve istismara dur demek isteyen katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü

Yaşlı nüfusun artması sonucunda yaşlı kişilerin bakımı ve bu alandaki çalışmaların da önem kazandığına dikkat çeken Bayır, “Gerek kurumlar kapsamında gerekse kendi aileleri içerisinde ihmal ve istirmara maruz kalan yaşlılar için düzenlediğimiz, birçok yaşlının incindiği bir durum olan yaşlı istismarı ve ihmali olguları kesinlikle rapor edilmelidir” dedi. Yaşlılara yönelik ihmal ve istismara dur demek isteyen katılımcılar tarafından projeninyoğun ilgi gördüğünü ifade eden Bayır, “Yaşlının bedensel temizliği veya giyinmesine yardım etmede yetersizlik ihmaldir” dedi.

“Yaşlının bedensel ve ruhsal sağlık gereksinimlerini sağlamada yetersizlik ihmaldir (Bu yaşlının tedaviyi reddettiği durumları içermez)” diyen Bayır, yaşlıyı sağlık ve güvenlik zararlarından korumada yetersizliğin ihmal olduğunu dile getirdi. Bayır, Yaşlı bireye bakan veya yaşlının güvendiği bir konumda olan birisi tarafından yaşlıya kasıtlı olarak ağrı, acı verici her tür bedensel uygulamanın fiziksel istismar olarak kabul edildiğini ifade etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20