• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 15 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Altın fiyatları ne kadar?' 25 Aralık altın piyasası

Altın fiyatları haftanın son iş gününde ne kadar oldu?
Altın fiyatları ne kadar?' 25 Aralık altın piyasası

Vatandaşların son günlerde en sık takip ettiği konuların başında altın fiyatları geliyor. Özellikle yatırım amaçlı altın birikimi yapanlar, çeyrek ve gram altın fiyatlarındanki son durumu sık sık takip ederek, gelecekteki adımlarını belirliyor. Ekonomideki son gelişmeler, FED'in faiz kararları, Türkiye'nin iç ve dış politikadaki tutumları altın fiyatlarını ciddi oranda etkiliyor. Gündemki gelişmeler doğrultusunda fiyatlar azalıp artabiliyor! Peki, altın piyasasında son durum ne? Altın fiyatları ne kadar oldu? Tam, gram, cumhuriyet, yarım, çeyrek.... Tüm altın fiyatları ne durumda? 25 Aralık ekonomi gündemi ve altın piyasasında son durum haberimizin detayında!

Geçtiğimiz hafta 1 Kasım seçimleri sonrasında 100 liranın altına inerek büyük oranda bir düşüş seyreden altın fiyatları, son bir ayın zirvesine çıkarak hafta başlangıcını yüksekten yapmıştı. Gram altın fiyatı 14 Aralık'ta ilk defa 103 lira ile son bir ayın zirvesine ulaşmış, Fed'in faiz artırımı kararı sonrasındaki değer kaybını kısmen de olsa telafi etmişti. Hafta başında ise gözler Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararındaydı! Faiz kararının sabit tutulması ardından iki gündür değer kaybeden altın, dolardaki değer kaybı ve petrol fiyatlarındaki toparlanmanın devam etmesiyle bugün yeniden değer kazandı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 yükselerek 1,073.50 dolardan işlem görürken, geçtiğimiz iki seansta yüzde 0.7 değer kaybı yaşamıştı. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatında son durum ne?

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Merkez Bankası kararı sonrası yükseliş göstererek dün 168 TL'ye çıkan altın fiyatları dün uluslararası piyasada yine hafif yükseliş göstermiş, altının ons fiyatı 1.073 dolardan alıcı bulmuştu. Çeyrek altın fiyatı 167 lira, gram altın ise 100.70 liradan satılıyordu. Altın fiyatları haftanın son iş gününe nasıl başladı? Noel öncesi altın ons fiyatı hafif yükselişle 1076 dolar seviyesine çıkarken; Çeyrek altın fiyatı ise 167 lira oldu. Geçtiğimiz iki seans boyunca yüzde 0.7 değer kaybeden altın, hacminin zayıf olduğu Noel gününde yükselerek hafif bir toparlanma yaşadı. Yurtdışında bugün birçok piyasa Noel tatili nedeniyle kapalı olacak. Peki, Kapalıçarşı'da tüm altın fiyatları ne kadar oldu? İşte, 25 Aralık altın piyasası!

25 ARALIK KAPALIÇARŞI ALTIN FİYATLARI

altnnnn

Fed toplantısında yaklaşık son 10 yıldır ilk defa faizleri arttırma kararı çıktı. Bu kararla beraber altın fiyatları dün kaydettiği kazanımların bir kısmını geri verirken, doların karar ardından değer kazanması da altındaki düşüşlerde etkili oldu. Altın fiyatları ağırlıkla faizlerin ne zaman artırılacağından kaynaklanan belirsizlik ve yükselen faizlerin çekiciliğini azaltacağı endişesiyle bu yıl yaklaşık yüzde 10 değer kaybetmiş, 2015 yılının başlarında son 6 yılın en düşük seviyelerinde seyretmişti. Fed kararı öncesinde değer kazanan ve kararın ardından kazanımları muhafaza ederek yüzde 1.2 artıda kapanan spot altının ons fiyatı bu sabah yüzde 0.5 kayıpla 1,066.80 dolara geriledi.

ALTINA İLGİ DÜŞTÜ

Geçen yılın Kasım ayına orana yüzde 94 azalarak 2.64 tona gerileyen altın, ilk 11 ayda 43.99 ton oldu.Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nın istatikstiki verilerine göre, altın ithalatı geçen yıl Kasım ayında ise 47.13 ton olarak gerçekleşmişti. Geçen yılın Kasım ayında altın ithalatı, altın fiyatlarındaki düşüş nedeniyle yılın en yüksek seviyesine yükselmişti. Altın ithalatı 2014'ün tamamında, ithalatın rekor kırdığı 2013 yılına göre, yaklaşık yüzde 57 düşüşle 131.3 ton olarak gerçekleşti. Borsa İstanbul'un yayımladığı altın ithalat verileri 1995 yılından başlıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler