• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 3 °C

Çavuşoğlu: "Hükumet kesenin ağzını açtı"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ni kabul ederek görüştü.
Çavuşoğlu: "Hükumet kesenin ağzını açtı"

Bakan Çavuşoğlu, kabulde yaptığı konuşmada kendileri için önemli olanın üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu kaydederek, bu amaçla küçükbaş hayvan üreticileri için bir takım açılımlar yaptıklarını belirtti. Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Muhip Nalçakanoğlu da yaptığı konuşmada, Bakan Çavuşoğlu’na küçükbaş hayvan üreticileri için yaptıkları açılım ve sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ederek, karşılıklı anlayışla iyi bir sonuca varıldığını kaydetti.

ÇAVUŞOĞLU: HÜKÜMET ÜRETİMİN DEVAMLILIĞI İÇİN KESENİN AĞZINI AÇTI

Bakan Çavuşoğlu, hayvancılık sektörünün ne kadar zahmetli bir sektör olduğunun bilinciyle, sektörde verimli ve kaliteli üretim için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti. Gerek kuraklık gerekse dolarda yaşanan artış nedeniyle sektörde sıkıntılar yaşandığını kaydeden Çavuşoğlu, hayvan üreticileri ve yetiştiricilerini rahatlatmak ve üretimin devamlılığını sağlamak için hükümet olarak  kesenin ağzını açarak bir takım tedbirler aldıklarını dile getirdi. Yapılan açılımları hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, öncelikle geçtiğimiz yıl yaşanan küçükbaş hayvan sütünün satılmasındaki sıkıntıyı aşmak için küçükbaş hayvan sütü alımını imalatçılarını inisiyatifine bırakmayarak, küçükbaş hayvan sütü alımını zorunlu hale getirdiklerini belirtti. Çavuşoğlu, dolarda yaşanan artış nedeniyle hayvan üreticilerinin maliyetlerinde yaşanan artışın önüne geçmek için arpa  ve balya fiyatlarını sabitlediklerini, küçükbaş hayvan üreticilerine 15 kilo hayvan yemi hibesini taahhüt ettiklerini anlattı. Üreticilerin 1 Kasım’dan itibaren faizsiz arpa almalarını sağlamak için faiz farkını üstlendiklerini de hatırlatan Çavuşoğlu, gündemlerine gelen ve çare üretmedikleri sorun bulunmadığını vurguladı.

“HÜKÜMETİMİZ ÜRETİCİYE YAPABİLECEĞİ HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR”

Hayvancılık sektörü için önemli olan diğer uygulamalara da değinen Çavuşoğlu, süt mamullerinin hijyeninin sağlanması ve dünyaya ulaşımının önünün açılması için de hayvan hastalıklarıyla kapsamlı bir mücadele içerisinde olduklarını dile getirdi. Bu kapsamda taramaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, aşılama konusunda da gerekli alımların yapıldığını üreticilere önümüzdeki haftadan itibaren ulaştırılmaya başlanacağını kaydetti. Küçükbaş hayvan sütünün soğuk zincire geçirilmesi için 900 Bin TL’lik bir kaynak ayrıldığını da belirten Çavuşoğlu, bu kaynakla üreticilere soğutma tankları için %50 hibe vermeye başlandığını anlattı. Çavuşoğlu, “Hükümetimiz üreticiye yapabileceği her şeyi yapmaya çalışıyor. Yeter ki siz çalışmaya devam edin. Biz üretici dostu kimliğimizle sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

NALÇAKANOĞLU: KARŞILIKLI ANLAYIŞLA İYİ BİR SONUCA VARILDI

Kabulde konuşan Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Genel Sekreteri Muhip Nalçakanoğlu ise yaptığı konuşmada, hayvan üreticilerinin sorunlarının aşılması için ortaya konan diyalog yaklaşımı ve sonuçlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Nalçakanoğlu, Çavuşoğlu’na küçükbaş hayvan üreticileri için yaptıkları açılım ve sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür ederek, karşılıklı anlayışla iyi bir sonuca varıldığını kaydetti.

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler