• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM arasında işbirliği protokolü!

Bakan Berova ÖSYM Başkanı Prof. Demir ile görüştü...
Eğitim Bakanlığı ile ÖSYM arasında işbirliği protokolü!

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir ile görüştü. Görüşmede, kısa süre sonra bakanlıkla merkez arasında işbirliği protokolü imzalanması kararlaştırıldı.

Temaslarda bulunmak üzere dün Ankara’ya giden Bakan Berova’nın Demir ile görüşmesinde Türkiye’de yüksek öğrenim görmek isteyen KKTC vatandaşı öğrencilerle, KKTC liselerinden mezun olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının aynı haklardan yararlanması konuları ele alındı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede ayrıca, KKTC’de ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavların güvenli bir şekilde devamının sürdürülmesi ve sınavlarda alınacak tedbirlerle ilgili teknik çalışmalar tamamlandığı belirtildi ve kısa bir süre sonra Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile ÖSYM arasında işbirliği protokolü imzalanması kararlaştırıldı.

Bakan Özdemir Berova görüşme sonrasında ÖSYM Başkanı Ömer Demir’e ziyaretinin anısına plaket de takdim etti.

BEROVA: “ÖSYM’NİN KKTC’DE DAHA FAZLA SINAV YAPABİLMESİNİ ARZU EDİYORUZ”

Bakan Dr. Özdemir Berova ziyarette yaptığı konuşmada,  ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda Türkiye’de Yükseköğrenim görmek isteyen öğrenciler ve KKTC liselerinden mezun olan TC vatandaşlarının da aynı haklardan yararlanması adına önemli bir kurum olduğunu belirterek,  Lefkoşa’da bulunan merkezinin varlığı ve devamlılığını hükümet ve devlet olarak önemsediklerini ifade etti.

ÖSYM’nin KKTC’de daha fazla sınav yapabilmesini arzu ettiklerini belirten Berova, yabancı dil sınavı, KPSS gibi sınavların KKTC’de de düzenlenmesi halinde birçok kişinin Türkiye’ye gitmek zorunda kalmayacağını belirtti ve bunun için gerekli sınav koşullarını sağlamak adına titizlikle çalışılacağını söyledi.

DEMİR: “KUZEY KIBRIS’IN TALEP VEYA SORUNU VARSA BUNLARI SAHİPLENİRİZ”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir ise Bakan Berova’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye ile KKTC’nin iki ayrı devlet olsa da, birçok ortak duyguya sahip olunduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ın talep veya sorunu varsa Türkiye olarak bunları sahiplendiklerini ifade eden Prof. Demir, ÖSYM olarak Türkiye’de ki Yükseköğrenim Kurumları seçiminde KKTC vatandaşları için ayrı bir kontenjan sisteminin oluşturulduğunu kaydetti.

Demir, kurumlar arası iş birliği ile Kuzey Kıbrıs’ta daha güvenli ve şeffaf sınav ortamı oluşturmak için çaba gösterdiklerini de söyledi.

Daha fazla sınav düzenlenmesi talebine sıcak baktıklarını kaydeden Demri, ayrıca yapılacak sınavlarda ihtiyaç duyulması halinde KKTC’de Lefkoşa dışındaki bölgelerde de sınavların gerçekleştirilebileceğine dikkat çekti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler