• BIST 9312.13
  • Altın 4050.726
  • Dolar 38.2774
  • Euro 43.3249
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 21 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

FaceTime ve iMessage Apple'ın başını yaktı

Apple'ın başı yine patentlerle dertte.
FaceTime ve iMessage Apple'ın başını yaktı

Şubat ayında, patent portföyü holding şirketi VirnetX tarafından açılan davada jüri Apple aleyhine karar verdi ve karşı tarafa 625.000.000 $ ödemesi kararı çıktı. Jüri verdiği kararda, Apple'ın FaceTime'ın görüntülü görüşme özelliğinde şirketten lisans almadan VirnetX'in teknolojisini kullandığını söyledi

Bu anlaşmazlık, ilk olarak 2012 yılında mahkemede yargılandı ve Apple 368.000.000 $ cezaya çarptırıldı. Ama teknoloji devi temyize gitti ve patentin konu olduğu teknolojinin FaceTime'ın sadece küçük bir bölümünü temsil ettiğini söyledi. Ancak bir alt mahkemede tekrar görülen davada VirnetX 625.000.000 $ kazandı.

Çarşamba günü, şirket ek 190,000,000$ daha istemek için mahkemeye başvurdu. VirnetX para cezasının dışında, şimdi de FaceTime ve iMessage kullanımının yasak olması için mahkemeden karar ve verilmesini istiyor. VirnetX'in, Apple'ın bu özelliklerini kapatmasını istemesinin nedeni olarak Apple'ın dağılımından kaynaklanan kayıp satış ve itibarının zarar görmesi gösteriliyor.

Apple, VirnetX avukatlarının mahkemede bazı yanlış beyanlarda bulunduğunu iddia ediyor ve davanın yeniden görülmesini istiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler