• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • Lefkoşa 15 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

FLAŞ! CTP-BG'de deprem! Ahmet Benli CTP ile ilişkilerini dondurdu

FLAŞ! CTP-BG'de deprem! Ahmet Benli CTP ile ilişkilerini dondurdu

“BELEDİYECİLİĞİNİN SÜRDÜRÜLEBİLİR YAPIYA KAVUŞMASININ ÖNÜNDEKİ EN ÖNEMLİ ENGEL HÜKÜMETLERİN İŞBİRLİĞİNDEN KAÇINMASI”

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, “yönetim anlayışı değişene ve gerekli adımları atılıncaya kadar” Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) ile ilişkilerini askıya aldığını açıkladı. Benli,  Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı olarak mücadelesine devam edeceğini de belirtti.

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli bu gece yazılı bir açıklama yaparak, belediyelerin hükümetlerin aldığı kararların yıkıcı etkilerini yaşadığını, Kıbrıs Türk belediyeciliğinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının önündeki en önemli engelin merkezi hükümetlerin işbirliğinden kaçınması olduğunu iddia etti.

Yerel yönetimlerin demokrasi ve ülke yönetiminin en temel unsuru olduğunu belirten Benli, “İşte bu temel unsur sıkıntılıdır. Belediyelerimiz 'yerinden yönetim' ilkesini iş barışı, aydınlık bir gelecek umudu ve halkına etkin bir hizmet vermenin huzuru ile yerine getirmek istemektedir. Belediyelerimizin yönetiminde kimi yanlış, sorumsuz ya da partizan adımlar atıldığı yadsınamaz bir gerçektir ancak yerel yönetimlerdeki sıkıntıların tek sebebi bu değildir” ifadelerini kullandı.

Bazı belediyelerde çalışanların sosyal güvencelerinin yerine getirilmediği, maaşların gününde ödenemediği, yurttaşın hizmet mağduru olduğunu belirten Benli, “Ancak tüm bu olumsuzlukların faturasını sistemi hiç tartışmadan sadece belediye başkanlarının boynuna asmak kendimize aldatmaktan öteye gitmeyecektir” ifadesine yer verdi.

“HÜKÜMETLER İŞBİRLİĞİNDEN KAÇINIYOR”

Belediyelerin, hükümetlerin aldığı pek çok kararın yıkıcı etkilerini yaşadığını belirten Benli, Kıbrıs Türk belediyeciliğinin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasının önündeki en önemli engelin merkezi hükümetlerin işbirliğinden kaçınması olduğunu iddia etti.

Benli’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bir yandan zor durumdaki belediyelerimizi ayağa kaldırmak çabası verirken, öte yandan şu gerçeği de bilmemiz gerekir. Yerel gelirlerini ikiye katlayan, sorumluluk ve disiplinle yönetilen belediyelerimizin dahi bugünkü koşullarda ileriye gitmesi mümkün değildir. Belediyeler Yasası tadil edilirken 'Devlet Katkı Payı' yerel gelirlerinin dar ve hizmet maliyetlerinin yüksek olduğu kırsal kesim belediyelerinin koşulları da göz önüne alınmalı, bu belediyelere yönelik 'merkezi' kararlardan oluşan kaybın telafisi sağlanmalıdır.

Belediyelerimizin mali yapısı sağlamlaştırılmadan yasal düzenleme ile kaynaktan kesintiye gidilmesi yıkıcı sonuçlara neden olacaktır. Oysa hedef belediyelerimizde çalışanların maaş ve özlük hakları ile devlete olan borçların ödenerek normalleşmeyi sağlamak, çalışma huzuru ile halkın en temel hakkı olan hizmet kalitesini yükseltmektir.”

Benli, “bu yönetim anlayışı değişinceye ve gerekli adımlar atılıncaya” kadar Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler ile ilişkilerini askıya aldığını, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı olarak mücadelesine devam edeceğini açıkladı.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler