• BIST 9079.97
  • Altın 2321.837
  • Dolar 32.328
  • Euro 34.982
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kemal Saraçoğlu Vakfı 7. Donörler Galası yapıldı

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak donörler onuruna gerçekleştirilen Donörler Galası, bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirildi.
Kemal Saraçoğlu Vakfı 7. Donörler Galası yapıldı

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, donör olmuş tüm gönüllüleri onurlandırmak amacıyla bu yıl 7.’si düzenlenen gala yemeğine, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, Güney Kıbrıs’tan Karaiskakio Vakfı yetkilileri ve donörler katıldı.

Gecede Sağlık Bakanı Fazi Sucuoğlu bir konuşma yaparak, vakfı kutladı ve başarılarının devamını diledi.

Kemal Saraçoğlu Vakfı gecede, kemik iliği donörü olarak bir hayat kurtarmak adına gönüllü destek veren 2016 yılının donörlerini plaket takdim ederek onurlandırdı.

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer konuklara hitaben bir konuşma yaptı. Etkinliğe katkılarından dolayı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya teşekkürlerini sunan Özer, kuruluşundan bu yana geçen süre zarfında vakfın, topluma ve üye çocuklara yönelik gerçekleştirdiği faaliyetlere değindi. KKTC’de sadece Kemal Saraçoğlu Vakfı’nın ilik nakline ihtiyaç duyan hastalar için dünya ilik havuzu rezervlerinin artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Özer, bugüne kadar yaklaşık 40 bin Kıbrıslı Türk’ün kan ve tükürük örneğini gönüllü olarak verdiğini ve bu gönüllüler arasından geceye katılan 50 kişinin ilik nakli yaparak dünyanın farklı ülkelerinde bulunan farklı yaş grubundan hastalara ikinci bir yaşam umudu olduğunu kaydetti.

Özer, önümüzdeki yıllarda hayata geçirilmesi planlanan ve mimari projesi tamamlanmış olan “Hospice”, yani terminal dönemdeki kanser hastalarının yatılı tedavi görebileceği küçük hastane projesi ile ilgili de bilgiler paylaşarak, projeye destek veren Salahi Erata, Pervin Paşa, Ergin Erçoban, Naim Korkmazcan, Hasan Dinçer, Samiye İnce, Mustafa Dağbaşı, Mukaddes Önen, Mustafa Özmert ve Ümit Demirci’ye teşekkür etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından 2016 yılının gönüllü donörleri olan Gökmen Davutoğlu, Sadık Örel, Ersin Eminoğlu, Cemil Osmankan, Sonuç Özçetiner, Ergün Kanioğlu, Nermin Bodur ve Murat Turalı’ya Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kemal Saraçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Nevhiz Özer ve Kemal Sarçoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi. Plaketlerini alan donörler; hiç tanımadıkları bir hastaya yaşam umudu olabilmenin ne kadar mutluluk verici olduğunu paylaşarak herkesin aslında potansiyel bir hasta olduğunu unutmaması gerektiğine ve vakfa başvurarak donör arşivine kayıt yaptırılmasının önemine dikkat çekti.

Gala yemeğinde ayrıca, geliri Kemal Saraçoğlu Vakfı’na bağışlanmak üzere balon satışı gerçekleştirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler