• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

“Kıbrıs’ta hangi lider gizli bir örgüte üye?”

Bu iddia eğer gerçekse yer yerinden oynayacak...
“Kıbrıs’ta hangi lider gizli bir örgüte üye?”

Son haftalarda adını sıkça duymaya devam ettiğimiz “anonymous” isimli bir grup, sorduğu sansasyonel sorularla Kıbrıs toplumuna Kıbrıs hakkında bilinmeyenleri vaat etmeye devam ediyor.

“Gizleyemeyeceksiniz artık biz varız” sloganıyla yola çıkan ve “ 9 Ekim Pazar gününü” işaret eden grup, geçtiğimiz gün ise “Kıbrıs’ta hangi lider gizli bir örgüte üye” sorusunu sorarak, geniş çapta bir iddia ortaya attı.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre tüm iddiaların sayfalarca belgelere dayalı olduğu öğrenilirken, 9 Ekim Pazar günü yapılacak çıkış sonrasında tüm adada hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı düşünülüyor.

“Kıbrsı’ta hangi lider gizli bir örgüte üye” sorusu, akıllara bahsi geçen liderin Kıbrıslı Türk mü yoksa Kıbrıslı Rum mu olduğu ve bu ifşa sonrası yargılanıp yargılanmayacağı merak konusu haline gelmiş durumda.

anin.jpg

Bilindiği üzere son 10 yıldır siber saldırılarla bir çok devlet bilgisi ortaya çıkmış ve wikileaks örneğinde olduğu gibi bir çok halk karşılaştıkları gizli bilgiler doğrultusunda hükumetleri düşürmüş ve büyük isyanlara kalkışıp demokratik, şeffaf ve güvenilir bir yönetim için geniş çapta mücadeleler vermişti.

Anonymous ile bir bağlantıları var mı?

FBI, NASA, NATO ve CIA gibi dünyanın dönüşüne dahi el atabilen öğütlerin gizli yazışmalarını ve yasa dışı uygulamalarını tüm dünyanın gözleri önüne sunan Anonymous örgütü ile bir bağı olup olmadığı tartışılan grubun gerçekleştirdiği açıklamalarla “Anonymous” örgütünün eylem dillerini kullanması ve “gerçekleri ortaya dökme” girişimi, bağlantılarının var olabilme olasılığını yükseltiyor.

Anonymous örgütünün gerçekleştirdiği siber saldırılarla bir çok gizli örgütün bilgilerine ulaşıp gün ışığına çıkarıldığı ve toplumları gerçeklerle yüzleştirdikleri gözlemleniyor. KKTC’deki Anonymous grubu ise aynen Anoymous örgütü gibi sadece Kıbrıs’ın değil tüm dünyanın bilgilerini ortaya dökeceğini iddia ediyor.

Kıbrıs’ta gizli örgütler

Kıbrıs’ın kuzey ve güney kesimlerinde, adanın bölünmesinden yüz yıllar öncesine dayanan bir çok etnik grup, devlet ve örgüte ev sahipliği yapmış bu topraklardan onlarca din ve farklı inanç örnekleri geçmiş bulunmakta.

Kıbrıs adasının jeopolitik ve stratejik önemi, yüzyıllardır bir çok lider, devlet ve gizli örgüt tarafınca bilinmekte. Ada, sırasıyla; Mısır, Hititler, Akalar, Dorlar, Fenikeliler, Asurlar, Persler, Büyük İskender, Ptolemeler, Roma, Bizans, İngiltere (Aslan yürekli Richard), Tapınak Şovalyeleri, Lüzinyanlar, Cenevizliler, Venedikliler, Osmanlı, İngiltere olmak üzere 18 farklı yönetime ev sahipliği yaptığı tarih kitaplarının sayfalarında halen gösterilmekte.

Adanın 18 uygarlık tarafınca yönetilmesi sürecinde özellikle Aslan Yürekli Richard’ın Kıbrıs’ı Tapınak Şovalyeleri’ne satması sonrası Tapınakçıların en güçlü dönemine denk gelmesi tarih bilimciler tarafınca “tesadüf olmadığı” aslında bu gizli örgütün dünya üzerindeki jeopolitik öneme sahip tüm noktaları ellerinde bulundurduğu vurgulanmakta.

tapinakcilar.jpg

Tapınak Şovalyeleri’nin önemi

Tapınak Şovalyeleri, İsa Peygamber’in koruyucusu olarak bilinen bir örgüt olarak tarih sayfalarında yer alıyor. Pek çok tarihçinin “İsa aslında Mesih değildir ve kutsal kitaplarda yazdığının tam aksine bir ailesi vardır” iddiasının somut kanıtı haline gelmiştir. İddialara göre Tapınakçılar, İsa’nın yaşayan ailesini ve soyunu tüm dünyadan saklayan ve koruyan bir örgüt olarak kurulmuş.

Tapınak Şovalyeleri 14. Yüzyıl’da Aslan Yürekli Richrad’tan adayı satın aldıktan sonra Limasol’u idare noktasına getirdiği iddia edilir. Günümüzde Kıbrıs Sanat Derneği olarak bilinen Gazi Mağusa’daki “ikiz kiliseler”in büyük olanı Tapınak Şovalyeleri’ne aittir.

Adını dönemin Tapınak Şovalyeleri’nin büyük liderinden alan “De Molay” isimli kafenin de bulunduğu ikiz kiliseleri her yıl belirli tarihlerde “masonların” ziyaret ettiği ve kuruluş tarihlerini kutladıkları biliniyor.

ikiz.jpg

Kıbrıs’ın başına gelenler tek tek anlatılacak

KKTC’de sosyal medya üzerinden yayınlarda bulunan  “Anonymous” isimli grubun bu bilgiler ışığında ada üzerinde çeşitli yaptırımlarla ada insanını ikiye bölen liderlerin kimler olduğunu ve hangi örgütlere hizmet vermek amacıyla toplumun başına hangi yöntemlerle geçtiklerini gün yüzüne vuracağı tahmin ediliyor.

Av. Barış Mamalı tarafınca sosyal medya üzerinden paylaşımlarına devam eden ve toplum gözünde büyük merak uyandıran bu grubun, Mamalı ile isminin özleşmesi halk tarafınca güvenilir olduğu, ortaya atılan iddiaların gerçekliği hususunda algı yarattığı gözlemleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler