• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

"Rahat olun para yok demiyoruz. Paramız var ödeyeceğiz”

İşte Serdar Denktaş'ın "Ek Mesai" açıklaması...
"Rahat olun para yok demiyoruz. Paramız var ödeyeceğiz”

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan ile Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen) Başkanı Derviş Dağman başkanlıklarındaki sendika yetkililerini kabul etti. Ahmet Kaptan'ın "grev dâhil olmak üzere yasal hak ne ise her türlü eylemi yapacağız" şeklindeki çıkışının ardından, Mayıs ayından bu yana ödenmeyen ek mesai ücretleri "ödenme" kararı aldı. Vatandaşın aklına ise "ozaman Mayıstan beri neden ödenmiyor" sorusu geldi

Kaptan: “Ek Mesailerin ödenmemesi durumunda grev dâhil olmak üzere yasal hak ne ise her türlü eylemi yapacağız”

Bugün akşam saatlerinde bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan sebebi ziyaretlerinin geçtiğimiz ay, ek mesailerin ödenmesi konusunda yapmış oldukları toplantı sonrasında varılan mutabakatın yerine getirilmemesini eleştirdi.

Kaptan, Başbakan Yardımcısı Denktaş’a; “ek mesailerin ödenmemesi durumunda grev dâhil olmak üzere yasal hak ne ise her türlü eylemi yapacağımızı sizin aracılığınız ile Sayın Başbakan Hüseyin Özgürgün’e iletilmesini istiyoruz” dedi.

 

 

 

“Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2016’ya ait kamu görevlilerinin ek mesai alacaklarının ödenmesi konusunda varılan mutabakat çerçevesinde ödeme takvimi üzerinde anlaşılmış olmasına rağmen, maalesef bugün ayın 24’ü oldu ancak hala daha bakanlıklardan bordrolar hazırlanmamış ve gereken işlem tamamlanmamıştır” diyen KTAMS Başkanı, taleplerinin ise işlemlerini tamamlayan daire personellerinin biran önce ödenmesi, işlemlerini tamamlamayan dairelerin ise bu konudaki çalışmaları hızlandırması olduğunu söyledi.

Kaptan aksi takdirde, KTAMS ve Güç-Sen olarak grev dâhil her türlü eyleme hazırlandıklarının bilinmesini de istedi.

Kaptan: “Ek Mesailerin aşağıya düşürülmesi konusunda yapılacak olan çalışmalarda taraf olmaya razıyız. Yeter ki Hükümet kararlı olsun”

Ek mesailerin ülkede bir yara olduğunun da bilincinde olduklarının altını çizen KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, bu uğurda yapılacak olan çalışmalarda, ihtiyaçların belirlenmesi doğrultusunda ek mesailerin aşağıya düşürülmesinde taraf olmaya razı olduklarını da sözlerine ekleyerek: “Yeter ki hükümet kararlı olsun. Yeter ki işler aksamasın ve halkımız da hak ettiği hizmeti alsın” diye konuştu.

Dağman: “Geçikme Maliye Bakanlığından değil, ilgili Bakanlık ve Dairelerden kaynaklandığının bilincindeyiz”

Güç-Sen Başkanı Derviş Dağman ise konuşmasında, gecikmenin Maliye Bakanlığından kaynaklanmadığının bilincinde olduklarını, ilgili bakanlık ve dairelerin harcama belgelerini göndermemesi nedeniyle bu aksaklığın yaşandığına dikkati çekerek, ilgili dairelerin biran evvel üzerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

Denktaş: “Sorunu el birliği ile aşacağız. Rahat olun ‘para yok, ödeyemiyoruz’ demiyoruz. Paramız var ödeyeceğiz”

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün bu konudaki özveri ve titizliğinden söz ederek konuşmasına başlayan Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise; “Sendika olarak size gelen baskılarında farkındayız ve anlayışla karşılıyoruz. Ancak teknik bir sıkıntı yaşandı. Şimdi bu sorunu el birliği ile aşacağız ve çözeceğiz. Rahat olun. Size ‘para yok, ödeyemiyoruz’ demiyoruz. Paramız var ve ödeyeceğiz”

Denktaş: “Yaşanan aksaklık tekniktir…”

Yaşanan aksaklığın ne olduğu konusuna da açıklık getiren Başbakan Yardımcısı Denktaş, Hazine Muhasebe Dairesinden aldıkları bilgiye göre, ellerine ulaşan listelerin henüz daha  %30’u geçmediğine dikkati çekerek; “bazı daireler Mayıs, Haziran hatta Temmuz’u göndermiş olmasına rağmen büyük çoğunluk henüz listeleri ulaştırmadı. Dolayısıyla biz söz verdiğimiz Haziran ek mesailerini bu ay ödeyemeyeceğiz.

 

Bazı daireler listelerini göndermedi diye üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmiş olan daireleri de talep ettiğiniz üzere haksızlığa uğratmamak için Mayıs ayı ödemelerine hazır olan dairelerden başlayacağız. Diğer dairelerden de geldikçe, parça parça ödemek zorunda kalacağımız için önce Mayıs ayını daha sonra da Haziran ödemelerini yapacağız” diye konuştu.

Denktaş: “Mayıs’ı bu ay, Haziranı Bayramdan önce, Temmuzu Bayramdan sonra ödeyeceğiz”

Denktaş, Mayısı bu ay, Haziranı bayramdan önce, Temmuz ödemesini de bayramdan sonra ödemek suretiyle rutine gireceklerinin de altını çizdi.

Denktaş: “Ek Mesailer konusunu karşılıklı konuşma zamanı gelmiştir”

Sendikaların eylem yapma fikrini bir kenara bırakarak, önümüzdeki süreçte belki gelecek yıla yönelik “ek mesailer konusunu nasıl çözebiliriz?”i tartışmaya davet eden Denktaş “artık ek mesailer konusunu karşılıklı oturup konuşmamız gerekiyor. Hiç olmazsa uygun yerlerde ek mesainin yerini rotasyon veya vardiya alması gerekir. Böylelikle ek mesai için yaptığımız 80 milyon civarındaki harcama daha verimli kullanılır” diye konuştu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler