• BIST 10860.14
  • Altın 3530.946
  • Dolar 36.6714
  • Euro 39.9962
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C

Şehit Mustafa Orhan’ın hayatı belgesel oldu

Larnakalı Şehit Komutan Mustafa Orhan’ın hayatı belgesel oldu. Belgeselin ilk gösteriminin 10 Ocak Cuma akşamı İskele’de Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alacağı açıklandı.
Şehit Mustafa Orhan’ın hayatı belgesel oldu

İskele Belediyesi’nin açıklamasına göre, İskele Belediye Tiyatrosu’nun projesi olarak hazırlanan belgeselin yapımında İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar’a oyuncular Burkay Uzun ve Ebru Kırmızı eşlik etti.

Belgeselde, Larnakalılar için önemli bir yere sahip olan Şehit Komutan Mustafa Orhan’ın hayatını, ailesi ve arkadaşları anlattı.

Şehit Mustafa Orhan, 18 yaşındayken girdiği Kara Harp Okulu’nu teğmen olarak tamamladı, ilk olarak mücahit subay olarak görev yaptı, daha sonraları Küçük Kaymaklı, Boğaz, Dar Boğaz Ada Tepe ve St Hilarion’da 11 yıl vatana hizmet etti.  

Larnaka Sancağı Merkez Piyade Taburuna I. Bölük Komutanı olarak atanan, 33 yaşında Rumlar tarafından şehit edilen Mustafa Orhan, geride gözü yaşlı bir eş ve babalarına doyamayan evlatlar bıraktı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler