• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Soruşturma Memurluğu Eğitimi tamamlandı, katılanlar sertifikalarını aldı...

Polis Genel Müdürlüğü Polis Okulu tarafından düzenlenen “Soruşturma Memurluğu Eğitimi”ne katılan Sanayi Dairesi ve Veteriner Dairesi personeline sertifikaları dağıtıldı.
Soruşturma Memurluğu Eğitimi tamamlandı, katılanlar sertifikalarını aldı...

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nda değişik tarihlerde gerçekleşen eğitim seminerine katılan ve başarılı olanlara belgeleri bugün bakanlıkta düzenlenen tören ile dağıtıldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nun katıldığı törende ilk konuşmayı yapan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu, kursiyerlere yasal mevzuatın yanı sıra, dosya yapımı ve değerlendirme konularında eğitimler verildiğine vurgu yaptı. Manavoğlu, suçları önlemede kurumlar arası işbirliği ve idarecilerin koordinasyonunun son derece önemli olduğuna dikkat çekti ve eğitimi tamamlayan memurların daha da bilinçlendiğini, görevlerini layıkı ile yapacağına inancının tam olduğunu belirtti.

Manavoğlu’nun ardından Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami konuşma yaptı.

Bakan Özdil Nami, rekabet edebilir koşullarda üretim için kurallı ve düzen içerisinde yaşamanın önemli olduğuna vurgu yaparak, ülkemizin özellikle çağdaş sanayi bölgelerine sahip olabilmesi için, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından atılan adımlara dikkat çekti. Mevcut Organize Sanayi Bölgelerinin rehabilitasyonu ile ilgili, göreve gelir gelmez altyapı, ortak hizmetler ve ortak kullanım alanlarını tanımlayan yasa tasarısını hazırlayarak, meclisin onayı ile yürürlüğü koyduklarını aktaran Bakan Nami, burada hedefin tanımlanan alanlara gayri yasal müdahaleleri engellemek ve/veya ortadan kaldırmak olduğunu belirtti.

Rehabilitasyon Yasası’nın uygulanması ile ilgili Polis Genel Müdürlüğü Polis Okulu tarafından eğitilen Soruşturma Memurlarının ciddi görevler üstlendiğinin altını çizen Bakan Nami, daha kurallı ve düzenli sanayi bölgeleri oluşturulması adına, tamamlanan soruşturma memuru eğitimlerini ve bugün dağıtılan sertifikaları somut bir adım olarak nitelendirdi.

Bakan Erkut Şahali de konuşmasında işbirliğine vurgu yaptı ve sorumlu memurların karşılaştıkları sıkıntılı durumlarda daha bilinçli davranarak polisin sorumluluğunu azaltıp kendi yetkileri ile konuya müdahale etmelerinin bu eğitimler ve yasal tedbirler ile sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile Polis Okulu Müdürü Hüseyin Sağıroğlu’na katkılarından dolayı teşekkür hediyesi takdim etti.

Eğitim seminerini gerçekleştiren Polis Okulu Müdürlüğü personeline ve seminere katılarak belge almaya hak kazanan Sanayi Dairesi memurları ile Veteriner Dairesi memurlarına belgeleri dağıtıldı. Memurlara katılım ve başarı belgeleri Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve Polis Okulu Müdürü Hüseyin Sağıroğlu tarafından dağıtıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler