• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Stajyerler iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirildi

Telsim farklı eğitim programlarıyla stajyerlerini profesyonel hayata hazırlıyor
Stajyerler iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirildi

Telsim, Kırmızı Kariyer Günleri kapsamında her yıl düzenlediği Stajyer Günlerine devam ediyor. Stajyerlerin gerçek bir çalışma ortamında iş deneyimi yaşayabilmelerine olanak sağlayan Telsim, aynı zamanda verdiği eğitimlerle de stajyerleri, profesyonel hayata hazırlıyor.

Çalışanlarının güvenliğini her zaman önceliklerinin başında tutarak, stajyerlerine verdiği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimiyle onları insan hayatına verilen önem ve acil durumlarda oluşabilecek yükümlülükler hakkında bilgilendirdi.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi kapsamında Telsim stajyerleri saha ziyaretinde bulundu, olası riskler konusunda bilinçlendirildi.

 

STAJYERLER SAHA İNCELEMESİNDE

Telsim Kırmızı Kariyer Günleri kapsamında bünyesine kattığı stajyerlerini, iş sağlığı ve  güvenliğinin tanımı, amacı, meslek hastalıkları ve ilk yardım ile ilgili genel kurallar hakkında bilgi vererek, iş yeri temizliği ve düzeni, kişisel koruyucu donanım kullanımı, kaza ve yaralanma sebepleri ile korunma prensipleri konularında da verdiği eğitimle bilinçlendirdi.

 

İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için işçi ve işverenlere düşen sorumlulukların anlatıldığı eğitim sonrasında stajyerler, saha ziyaretinde bulunarak, sürüş güvenliği için aracın durumu, sahanın yetkisiz erişime kapalı olup olmadığı, elektrik tesisatı, kule veya çatı çalışmalarında hayati önem taşıyan yüksekte çalışma koşulları, kulenin dikey yaşam hattı ve buna benzer tehlikeler için alınan tedbirleri yerinde incelediler.

 

 

 

VEYSİ: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİNİN AMACI ÇALIŞANLARI KORUMAK VE GÜVENLİ BİR İŞ ORTAMI YARATMAK

Telsim İnsan Kaynakları Şefi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı  Fikret Veysi, iş sağlığı ve güvenliği gerekliliklerinin, Telsim’de çalışma kültürünün temel taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, eğitimin amacının çalışanları korumak ve güvenli bir iş ortamı yaratmak olduğunu belirtti. Kırmızı Kariyer Günleri kapsamında her yıl Staj Günleri düzenlediklerinin altını çizen Veysi, “Bizim görevimiz stajyerlerimize gerçek bir iş deneyimi yaşatırken, onları eğitimlerle bilinçlendirerek, geleceğe sağlam adımlarla yürümelerini sağlamak” dedi.

 

İZEL KARAKAŞ (Network Stajyeri): İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminin her kurumda hem iş verenlere hem de çalışanlara verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Telsim bu konuda da sistemli ve kendinden emin adımlarla ilerlediğini göstermiş oldu.

 

GİZEM TELLİ (Pazarlama Stajyeri): İş Sağlığı ve Güvenliği eğitiminde farkında olmadığım ve önlem alınmadığı takdirde tehlikeli durumlara yol açabilecek bir çok şey olduğunu farkettim. Telsim’in çalışanlarına ve iş güvenliğine verdiği önemin diğer kurum ve kuruluşlarda da örnek teşkil etmesini dilerim. Artık iş hayatında daha bilinçli çalışacağım.

 

ZEHRA NUR KAYMAK (Kurumsal İletişim Stajyeri): Çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği alanında eğitim verilmesi, önlem alma süreçlerinin en önemli parçalarından birini oluşturmakta. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alarak daha da çok bilinçlendim. İş hayatında karşılaşabileceğimiz tehlikeleri görmek ve alınabilecek önlemler hakkında bilgi edinmek benim için aydınlatıcı oldu.

 

BURAK YELLİOĞLU (Network Stajyeri): Aldığımız eğitimle İş Sağlığı ve Güvenliğinin çok önemli olduğunu bir kez daha anlamış oldum. Telsim ailesi bize sundukları eğitimlerle farkındalığımızı arttırmakta. Kendimizi geliştirmemize katkıda bulunan Telsim’e teşekkür ederim. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler