• BIST 10209.45
  • Altın 2389.586
  • Dolar 32.3116
  • Euro 34.7079
  • Lefkoşa 29 °C
  • Mağusa 30 °C
  • Girne 26 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 30 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Talat, Başkanlık iddialarını ve Akıncı’yı dETAY'a değerlendirdi

Talat, Başkanlık iddialarını ve Akıncı’yı dETAY'a değerlendirdi
Talat, Başkanlık iddialarını ve Akıncı’yı dETAY'a değerlendirdi

İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP eski genel başkanlarından Mehmet Ali Talat, olası kurultayda aday olacağı söylentilerini ve ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimini Detay Gazetesi’ne değerlendirdi.

“PARTİ SEÇİME KONSATRE OLMUŞ DURUMDA”

İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP eski genel başkanlarından Mehmet Ali Talat, “Şimdi parti seçime konsantre olmuş durumdadır. Dolayısıyla ben böyle bir karar alamam. Partinin tüm yetkili kurulları halen var, olmayan bir durumda, benim terbiyem böyle bir şeye müsait değil” dedi.

 “TABANIN DESTEĞİ OLDUKÇA YÜKSEK ORANDA OLACAK”

Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Bağımsız aday Mustafa Akıncı’ya, CTP-BG’nin aktif destek verme kararı konusunda ise Talat, “Ben de kendi kapasitem çerçevesinde elimden geleni yapacağım” dedi ve ekledi: “Tabanın desteği oldukça yüksek oranda olur diye düşünüyorum. Yani bu seçimin sonucu bence Sayın Akıncı kazanır. Benim değerlendirmem öyle. Parti örgütlerinin çalışmaları için motive edilmeleri lazım.” 

 Rana Sarro 

İkinci Cumhurbaşkanı ve CTP eski Başkanlarından Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin olası erken kurultayında aday olacağı yönündeki söylentiler üzerine Detay Gazetesi’ne konuştu ve “böyle bir şeye benim terbiyem müsait değil” dedi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG), pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Bağımsız aday Mustafa Akıncı’yı destekleme kararına katıldığını da belirten Talat, “Ben de kendi kapasitem çerçevesinde elimden geleni yapacağım” diye konuştu.

 “PARTİ SEÇİME KONSANTRE OLMUŞ DURUMDADIR”

Talat, aday olacağı yönündeki söylentiler üzerine, erken kurultay kararı alınmadan kendisinin adaylığını açıklamasının söz konusu olamayacağını kaydetti ve şunları söyledi:

“Bir grup partili geldi, sohbet ettik. Bu sohbet sırasında, ben kendilerine dedim ki, ‘şimdi bizim gündemimiz seçimdir. Seçim bitmeden başka bir şeyle uğraşamayız. Ama biliyorsunuz, ben partide aktif rol almama kararımdan vazgeçtim. Bunu zaten duyurdum. Ancak daha ne kurultay, ne de kurultay kararı var, ne de ona benzer bir şey var. Şimdi parti seçime konsantre olmuş durumdadır.”

 

“BÖYLE BİR KARAR ALMAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Dolayısıyla ben böyle bir karar alamam. Bu arkadaşlar da, Facebook’ta yazmışlar. Yani benim ağzımdan değil, onu demek istiyorum. Gündemde böyle bir şey yok. Partinin tüm yetkili kurulları halen var, olmayan bir durumda, böyle bir şeye benim terbiyem müsait değil.”

 

“AKINCI İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler’in (CTP-BG), pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda Mustafa Akıncı’ya, aktif destek verilmesi kararına da katıldığını belirten Talat, “Ben de kendi kapasitem çerçevesinde elimden geleni yapacağım” dedi.

 

“TABANIN DESTEĞİ OLDUKÇA YÜKSEK OLACAK”

Tabanın da, Akıncı’ya desteğinin oldukça yüksek oranda olacağı düşüncesini belirten Talat, “Tabanın desteği oldukça yüksek oranda olur diye düşünüyorum. Yani bu seçimin sonucu bence Sayın Akıncı kazanır. Benim değerlendirmem öyle” dedi.

 

“CTP ÖRGÜTLERİNİN MOTİVE EDİLMESİ LAZIM”

İkinci turda tabanın, Akıncı’ya destek vermesinin, CTP- BG parti örgütlerinin motive edilmesi ile mümkün olacağını da vurgulayan Talat, “parti örgütlerinin çalışmaları için motive edilmeleri lazım, konu odur. Yapılması gereken odur bence” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler