• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Cildi bronzlaştıran gıdalar

Sağlıklı ve güzel bir bronzluk için bu gıdaları mutlaka tüketin.
Cildi bronzlaştıran gıdalar

Yazın hem cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyan hem de canlı kalmasını sağlayan bu gıdalar size sağlıklı bir bronzluk sunuyor. Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, hem bu gıdaları sıraladı hem de bronzlaştıran bir içecek tarifi verdi.

İŞTE CİLDİ BRONZLAŞTIRAN GIDALAR…

HAVUÇ, TATLI PATATES VE KAYISI

 

Beta karoten özellikle turuncu-kırmızı sebzelere rengini veren, vücutta A vitaminine dönüşen pigmenttir. A vitamini deri sağlığı için en gerekli vitaminlerden biridir. Deri bütünlüğünü korur ve saç ve tırnak sağlığına destek olur. Beta karotenden zengin sebzeler sadece brozlaşmayı hızlandırmaz aynı zamanda güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruma sağlayarak deri kanserine yakalanma riskini azaltır. Yaz mevsiminin beta karotenden en zengin besinleri havuç, tatlı patates ve kayısı. Bunlar dışında mısır, domates, kırmızıbiber, ıspanak, kavun da beta karoten içeriyor.

YUMURTA SARISI

Yumurtanın sarısı da A vitamininden oldukça zengindir. Bu nedenle bronzlaşmanın hızlanmasında etkili besinlerin başında yumurta sarısı gelir. Yaz sıcaklarında yumurta yemekte zorlanıyorsanız sebzeli omlet, menemen gibi yumurta kokusunu çok hissettirmeyen yemeklerden faydalanabilirsiniz.

MANGO

 

Mangoda A vitamini öncülü maddeleri yüksek oranda içeren meyvelerdendir. Yaz sıcaklarında meyve olarak tüketilebileceği gibi dondurma ile karıştırılarak milk shake veya buz ile karıştırılarak frozen olarak da tüketilebilir.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı tüketmek daha bronz bir cildiniz olmasına yardımcı olmasa da bronzlaşmış teninizi daha uzun süre muhafaza etmeniz açısından gerekli besinlerin başında gelir.

ÇİLEK

İçerdiği antosiyanidin sayesinde kollojen dokunun desteklenmesini ve sağlıklı kalmasını sağladığı için deri sağlığı açısından önemlidir.

KURUYEMİŞLER

 

Kuruyemişler daha bronz olmamızı sağlamasa da içerdikleri selenyum sayesinde derimizi kötü dış etkenlere karşı korur ve daha sağlıklı gözükmesine yardımcı olur.

SOMON

Zengin A vitamini kaynaklarından biri olan somon da daha hızlı bronzlaşma sağlamasının yanı sıra deri sağlığının korunması açısından da destek oluyor. Aldığınız omega-3 yağ asitleri sayesinde kalp sağlığınızı korumak da cabası.

BRONZLAŞTIRAN İÇECEK

MALZEMELER (4 KİŞİLİK)

 

MALZEMELER:
½ adet sarı tatlı kavun (çekirdekleri çıkartılmış)

1 adet şeftali (yıkanmış, soyulmuş, çekirdeği çıkartılmış)

4 adet kayısı (yıkanmış, soyulmuş, çekirdeği çıkartılmış)

2 adet havuç (yıkanmış, soyulmuş)

1 parça taze zencefil

1 su bardağı Hindistan cevizi suyu

1 top dondurma

YAPILIŞI: Malzemeleri küp küp doğrayarak blendera koyun, portakal suyu ve Hindistan cevizi suyunu ilave edin. Ayran kıvamında bir içecek oluşuncaya kadar karıştırıp, tüketin.

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler