• BIST 9548.09
  • Altın 2503.624
  • Dolar 32.4874
  • Euro 34.52
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 25 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C

Grev ve Eylem, kamu'da iş durdu!

Sırada “sivil itaatsizlik”
Grev ve Eylem, kamu'da iş durdu!

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası(KTAMS) Genel Başkanı Ahmet Kaptan, “sivil itaatsizlik” de dahil eylemlerini sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

Kamuda çalışma saatlerinin değiştirilmesi yönünde çalışma başlatılması, eşel mobilin kaldırılması ve Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’na karşı bir günlük genel grev başlatan KTAMS, Maliye Bakanlığı ile Meclis önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

MALİYE BAKANLIĞINA KUPA

KTAMS önünde toplanan yüzlerce kişi önce Maliye Bakanlığı önüne, oradan da Meclis önüne yürüdü. Eylemciler yürüyüşte, üzerinde “Kamu Çalışanlarını, asgari ücretliyi ve emeklileri tertipleme bayrak yarışında rekora doğru” yazılı ve Maliye Bakanı Zeren Mungan ile Ulusal Birlik Partisi hükümeti dönemindeki Maliye Bakanı Ersin Tatar’ı, bayrak yarışında atlet gibi gösteren pankart taşıdı.

Maliye Bakanlığı önünde, KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan bir konuşma yaptı ardından ise, halkı fakirleştirme konusunda başarı gösterdiği gerekçesiyle Maliye Bakanlığına bir kupa bıraktı.

Ahmet Kaptan, Maliye Bakanlığı ile Meclis önünde yaptığı konuşmalarda, Hükümeti asgari ücretliyi açlığa mahkum etmek; hayvancı, narenciyeci ve patatesçiyi yok etmeye çalışmakla suçladı.

Protokol görüşmeklerinde de Hükümeti uzlaşmaz tavır sergilemekle suçlayan Kaptan, protokol görüşmelerinin sendikanın onayı olmadan bitirilemeyeceğini söyledi.

Hükümeti, sürekli olarak mali sorunları öne sürdüğü gerekçesiyle de eleştiren Kaptan, “Emekçiye yok diyenler, kaynak sıkıntısı var diyenler sermayeye, milyonlarca bağışlayabiliyorlar, milyonlarca stoku görmezden gelebiliyorlar. Kamu kaynaklarını AK Partinin yeşil sermayesine peşkeş çekebiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Ercan Havalimanın genişletilmesi çalışmalarında “20 bin” ağacın kesilecek olmasından dolayı da hükümeti eleştiren Kaptan, “Kuru bir özürle topluma olan borcunuzu ödeyemezsiniz. Derhal istifa edin” dedi.

HÜKÜMETLERİ KOL KOLA ÇALIŞMAKLA SUÇLADI

“Göç yasası” olarak niteledikleri Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası konusunda, yasayı geçiren Ulusal Birlik Hükümeti ile yasayı değiştirmeyen mevcut hükümeti “kol kola” çalışmakla da suçlayan Kaptan, kamu çalışanlarının çalışma saatleriyle oynanmasını da kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Yapılan eylem ve grevin bir başlangıç olduğunu belirten Kaptan, “Göç yasasına dün olduğu gibi bugün yine hayır diyoruz ve onu hala daha koruyanları rahat bırakmayacağız ta ki gençlerimizin önü açılsın, ta ki bu göç yasası orta yerden kalksın” dedi.

Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasasının değiştirilmesi, kamu çalışanlarının çalışma saatleri ile oynanması ve açlık sınırı altında olduğu gerekçesiyle asgari ücrete karşı eylemlerini sürdüreceklerini kaydeden Kaptan, “Sivil itaatsizlik de dahil her tür eylem kararı” almaya hazır olduklarını kaydetti.

“BÖYLE BİR MECLİSİ REDDEDİYORUZ”

Kamu Çalışanlarının Aylık ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası’nın değiştirilmesi için yapılan eylemlerde bazı kesimlerin sendikaların yanında göstermelik olarak durduğunu savunan

Kaptan, “Adalet ve Kalkınma Partisine şirin görünmek için ellerindeki kalemi oynatmıyorlar” dedi ve sembolik olarak bir kalem gösterdi.

Kaptan, “Bizleri AK parti politikalarına, teslimiyetçi zihniyete direnmeyen yöneticileri asla kabul etmiyoruz, reddediyoruz ve böyle bir meclisi reddediyoruz”  ifadelerini de kullandı.

Eylem 10 dakikalık oturma eylemiyle sona erdi. Eyleme, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Dev-İş, Güç-Sen ve Hazine-Sen temsilcileri destek verdi.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler