• BIST 8985.79
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 24 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

:"Kimse Çocukların Eğitim Hakkını Gasp Edemez "

Cemal Özyiğit başkanlığındaki TDP heyeti, Mağusa Özel Eğitim Merkezini ziyaret etti. Özyiğit, okuldaki öğretmen eksikliğinin kabul edilemez olduğunu belirtti
:"Kimse Çocukların Eğitim Hakkını Gasp Edemez "

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kendi lüks yaşamları için hiçbir masraftan kaçınmayan, milyonlarca liralık makam arabası alabilen hükümetin, Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi'ne 'kaynak yok' gerekçesiyle yeterli sayıda öğretmen göndermemesini, 'devlet adına utanç verici' olarak niteledi. Özel gereksinimine ihtiyacı olan 16-17 öğrencinin başvuru yapmasına rağmen, öğretmen gönderilmemesi nedeniyle okula kabul edilemediklerini açıklayan Özyiğit, eğitim bakanının sırf bu nedenden bile istifa etmesi gerektiğini vurguladı.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, milletvekili Hüseyin Angolemli, Mağusa İlçesi Başkan vekili Ece Balcı ile PM üyesi Erkut Yılmabaşar'dan oluşan TDP heyeti Mağusa Özel Eğitim Merkezini ziyaret etti, okulda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

0-18 yaş grubuna eğitim veren okulda halen 65 öğrencinin olduğunu, okulun altyapısının da iyi durumda olduğunu belirten Özyiğit, öğretmen eksikliğine rağmen, oradaki sorumlu müdür ve öğretmenlerin çok büyük özveri ile çalıştıklarını, bunu yerinde görerek gözlemlediklerini ifade etti. 

Okulda yemek pişirmeden, mum ve alçı yapımına, dikiş işlerinden seramik çalışmaları dahil çocukların yaşamlarını kendi başlarına idame ettirmeye yarayan öz bakımlarını öğrenmelerine kadar  çok hassas ve kaliteli bir eğitim verildiğini belirten Özyiğit, okulda görev yapan tüm kişilere özverili çalışmalarından dolayı saygı ve teşekkürlerini iletti. 

"Eşitlik ilkesi ayaklar altında "

65 öğrencinin yanısıra okula kayıt için başvuran 16-17 kişinin de yeterli öğretmen olmaması nedeniyle okula kabul edilemediklerini,  okulda beden eğitimi, resim ve müzik öğretmeni de olmadığını belirten Özyiğit, Anayasa'daki eşit eğitim fırsatı ibaresi nerede kaldı diye sordu. Bu tür çocuklar evde oturduğu sürece davranış bozukluklarının artma riski olduğunu belirten Özyiğit, topluma kazandırılması gereken bu çocukların, bizzat bundan sorumlu olan bakanlığın sorumsuzluğu nedeniyle bu olanaktan mahrum bırakıldıklarını söyledi.

TDP Başkanı Özyiğit, İlköğretim Dairesine bağlı olmasına rağmen, okula maddi katkı yapılmadığı gibi, ihtiyaçlarının da karşılanmadığını, okulun idamesinin bağışlarla götürülmeye çalışıldığını belirtti.

 

 

"Otobüs 1 yıldır bozuk"

         TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, okuldaki öğrencilerin sosyalleşmesi açısından çok önemli olan toplu gezilere gitme gibi eğitimin önemli bir ayağı olan bölümün, otobüsün arızalanması nedeniyle yapılamadığını kaydetti.

         Parçası yok gerekçesiyle 13-14 aydır onarılmayan otobüsün atıl durumda kaldığını, bu nedenle dışarıya çıkma günlerinin iptal olduğunu belirten Özyiğit, "İnsan bu durumu öğrenince, bir de lüks makam araçları akla gelince, bu nasıl bir adalettir, bu nasıl bir eşitliktir. Hükümetin özel gereksinimli bireylere verdiği değer bu mudur? diye sormaktan kendini alamıyor" diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler