• BIST 9079.97
  • Altın 2321.968
  • Dolar 32.3088
  • Euro 34.9846
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

KKTC Muhaceret Affı Kapıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner açıkladı
KKTC Muhaceret Affı Kapıda

Af müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner,  muhaceret affı konunda İçişleri Bakanlığı ile birlikte   sıkı bir koordinasyon içerisinde   çalıştıklarını kaydetti. Muhaceret affının,  çalışma  izni ve çalışma izninden dolayı muhaceret  izni konularında sıkıntı yaşayanları kapsayacağını  kaydeden Saner, "Aile dramlarına son vereceğiz”  dedi.

Saner,  En kısa zamanda hayata geçirmeyi planladıkları muhaceret affının adli suçları kapsamayacağının altını çizdi.

Cezaya düşenlerin mevcut işverenlerin hatası ve yapmadığı yatırımlardan dolayı kaçağa düştüğüne değinen Bakan Saner,  kaçak işçi çalıştırmanın cezasının 5 asgari ücret olduğunu,  bu cezanın ödenme oranının  %25 olduğunu  belirtti. 

Cezaların işverenler  tarafından ödenmediğini ve daire tarafından tahsil edilemediğini  ifade eden Saner,  kaçak işçi ile ilgili ceza konusunda yeni bir çalışma yaptıklarını ve cezanın kademeli olarak arttırılacağını belirtti.

MUHACERET AFFI ÇIKTI

 

Bakanlığından verilen bilgiye göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, Kıbrıs TV’de katıldığı  bir programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Lapta Huzurevi konusunda açıklama yapan Saner,    40 yıldır huzurevi olmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Saner, Bakanlığa bağlı ilgili birimlerden bazı görevlilerin  Türkiye’deki yaşlı bakım evlerini incelemek amacıyla  bir teknik geziye  katılacağını, teknik incelemelerden elde edilecek  bilgi ve tecrübeyle  hazırlanacak  ihtiyaç programına uygun olarak huzurevi için  en kısa sürede  bir proje yarışması düzenleneceğini  ve 2017 yılının başında  huzurevi projesinin temelinin atılmasının hedeflendiğini söyledi.

KADIN SIĞINMA EVİ

Bakan Saner, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi Yasası’nın 2014 yılında yürürlüğe girdiğini anımsatarak, kadın sığınma evinin kadına yönelik  şiddetin önlenmesi konusunda  en son nokta olduğunu,   devletin  şiddeti önlemek için işin  başından  tedbirler alması gerektiğini vurguladı.

Saner, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kadrosu için münhallerin açıldığını ancak sınavların yapılmadığını,  fiilen  hizmet vermediğini ifade etti

İlgili yasa kapsamında ŞÖDAM adı altında Şiddet Önleme ve Danışma Merkezleri’nin kurulmasının öngörüldüğünü ifade eden Bakan Saner,  şiddete uğrayan kadının kadın sığınma evine gitmeden önce, şiddet önleme ve danışma merkezlerinden hizmet alabilmesinin önemine dikkat çekti ve  bu merkezlerin  oluşturulması için çalıştıklarını söyledi.

Şiddet Önleme ve Danışma Merkezleri’nde  sağlık, güvenlik memurları ve psikoloğun  görev yapacağını  belirten Saner,  kadınların bu merkezlerde ihtiyaçları olan hizmeti alabileceklerini ve kendi ayakları üzerinde durmaları için destekleneceğini sözlerine ekledi.

Önemli olanın mazeret üretmek değil, iş yapmak  olduğunu hatırlatan Saner, tüm sosyal hizmetler alanına  giren katkının yaklaşık  12 milyon TL  olduğunu belirterek,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sosyal  devlet olmanın gereği olarak , yaşlılara, engellilere  ve toplumun tüm dezavantajlı kesimlerine  hizmet vermek için özveriyle çalıştığını vurguladı.

ENGELSİZ YAŞAM EVİ

Saner, Engelsiz Yaşam Evi üzerindeki  ara emrin kaldırılması için gerekenin yapıldığını ve perşembe günü Yaşam Evi inşaatını ziyaret ederek  gelinen aşama konusunda  kamuoyuna   açıklama yapacaklarını kaydetti.

Engellilerin tüm devlet dairelerindeki işlerini düzenleyecek bir birim  oluşturulması fikrinin doğduğunu  söyleyen Saner,  Başbakanla birlikte en kısa sürede engelli camiasına müjdeli haberler vermek için çalıştıklarını ifade etti.

 

  • Yorumlar 15
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler