• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

“Lefkoşa-Güzelyurt arasındaki yolun eksiklikleri tamamlanacak"

Bakan Dürüst, Güzelyurt-Lefkoşa arasındaki yolda incelemelerde bulundu, yolda bulunan eksiklikler hakkında bilgiler verdi.
“Lefkoşa-Güzelyurt arasındaki yolun eksiklikleri tamamlanacak"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve beraberindeki heyet ile birlikte Güzelyurt – Lefkoşa arasındaki yolu inceledi ve eksiklikler hakkında bilgiler vererek, açıklamalarda bulundu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Bumin Paşa, Karayolları Dairesi Müdürü Ahmet Aydın, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ve bir grup Güzelyurtlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilen teknik inceleme sırasında bir açıklama yapan Bakan Dürüst, yolun bir süreden beridir eksik bırakılan yatırımlarının, en kısa sürede tamamlanması için gereken çalışmaların, görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt-Gönyeli arasındaki yolun eksikliklerinin bir an önce giderilmesi amacı ile böylesi teknik bir inceleme gezisini gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Dürüst, somut adımların atılabilmesi için gerçekleştirilen bu incelemenin ardından da yaklaşık olarak 2 yıldan beridir eksik bırakılan “new jorsey” korkuluklarının tamamlanması için başlattıkları girişimlerin sonuçlandırılması için gerekenin yapılacağını belirtti.

“Güzelyurt bölgesini başkent Lefkoşa’ya bağlayan yolun daha güvenli hale gelmesi, bu yolu kullanan insanlarımızın güvenle seyahat edebilmesini sağlamak bizlerin en öncelikli görevidir. Yaklaşık olarak 2 yıldan beridir, yapılması gereken güvenlik çalışmaları bazı nedenlerden dolayı gerçekleştirilememektedir. Bu kapsamda yarım bırakılan new jorsey korkulukları ve yol güzergahının tamamının aydınlatılması için gerçekleştirdiğimiz yoğun çalışmalarımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız” diyen Bakan Dürüst, amaçlarının yolun daha güvenli hale gelmesini sağlayarak, ölümlü trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, yol güzergahında yapılması gereken güvenlik projelerinin sonuna geldiklerini kısa bir süre içerisinde somut adımların atılabileceğini belirtti.

Alayköy çemberinden Güzelyurt’a kadar olan mesafenin 20 km. olduğunu belirten Bakan Dürüst, new jorsey korkuluklarının iki yönlü bir çalışma olduğunu, bir yönünde yaklaşık olarak 16 km.lik kısmının tamamlandığını ancak bazı nedenlerden dolayı eksik kalan 5 km. lik kısmının eksik bırakıldığını belirtti.

Bakan Dürüst, eksik bırakılan 5km. lik mesafe ile hiç yapılmayan 20 km. lik kısmı ile birlikte toplamda 25 Km. lik mesafenin new jorsey korkuluklarının tamamlanarak yolun daha güvenli hale getirileceğini belirtti.

New jorsey korkuluklarının tamamlanmasının hemen ardından, Türkeli kavşağından Güzelyurt merkeze olan mesafenin aydınlatılması projesinin de tamamlandığını belirten Bakan Dürüst, yaklaşık olarak 5 milyon TL.’lik bu projenin de kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, hedeflerinin, KKTC’deki tüm yolların en üst düzeyde güvenlikli hale getirilmesi ve bununla birlikte trafik kazalarının önüne geçmek olduğunu belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e gerçekleştirmiş olduğu teknik inceleme ziyaretinde eşlik eden Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da yaptığı konuşmasında, yaklaşık olarak 2 yıldan beridir eksik bırakılan projenin tamamlanması, Güzelyurt halkı için bir beklenti haline geldiğini belirterek, eksik bırakılan projenin tamamlanması için hassasiyetle ve yoğun bir şekilde çalışmalar gerçekleştiren Bakan Dürüst’e, Güzelyurt halkı adına teşekkürlerini belirtti.

Özçınar, yerel yönetim olarak yol güvenliğini arttıracak önlemlerin alınması için üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını da belirterek, Bakan Dürüst’e hassasiyetlerinden dolayı bir kez daha teşekkürlerini belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler