• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 13 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Toparlanıyoruz Hareketi’nden o bakanlığa dava!

Dava duyurusunu, yazılı basın açıklamasıyla gerçekleştirdi...
Toparlanıyoruz Hareketi’nden o bakanlığa dava!

Toparlanıyoruz Hareketi, Ulaştırma Bakanlığı'na dava açtığını duyurdu.

İşte o açıklama:

Toparlanıyoruz Hareketi olarak bugün Ulaştırma Bakanlığı aleyhine bir dava açtığımızı duyururuz.

Hatırlanacağı üzere Ocak ayında dönemin Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun herhangi bir ihale gerçekleştirmeden birtakım hizmetlerin alınması karşılığında bir şirkete 11 Milyon 250 Bin Amerikan Dolar ödenmesi için anlaştığı ortaya çıkmıştı.

Konu kamuoyu önünde Ombudsman Emine Dizdarlı tarafından açıkça sorgulanmasına rağmen Tahsin Ertuğruloğlu sorulara açık ve tatmin edici cevaplar veremediği gibi oldukça saldırgan bir görüntü çizmişti.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak, Tahsin Ertuğruloğlu’nun 11 Milyon 250 Bin Amerikan Dolar değerindeki işi ihale gerçekleştirmeden bir şirkete vermesinin hukuka aykırı olduğu ve suç teşkil ettiği iddiasıyla Meclis Soruşturması başlatılmasını talep etmiştik.

Ancak, ne yazık ki, Meclis içerisindeki iradenin kamuoyunun gündemini meşgul eden hukuksuzluk iddiasına rağmen gerçeklerin ortaya çıkabilmesi için yeterince talepkar olmadığına şahit olduk.

Konuyla ilgili gerçeklerin ortaya çıkabilmesi için ışık tuttuğumuz tek yol Meclis Soruşturması önerisi değildi. Bu öneriye ilaveten Ulaştırma Bakanlığı’na, Bilgi Edinme Hakkı Yasası altında, bilgi edinme başvurusu yaparak şu bilgi ve/veya belgeleri talep etmiştik:

  1. Tahsin Ertuğruloğlu’nun 11 Milyon 250 Bin Amerikan Doları değerinde bir sözleşme yaptığı şirketin sunduğu teklifin kopyası,
  2. Alınacak olan hizmetin tanımını, tarafların hak ve yükümlülüklerini gösteren sözleşme ve/veya herhangi bir belgeyi,
  3. 11 Milyon 250 Bin Amerikan Doları değer biçilen hizmet alımı için teklif veren diğer şirketlerin isimleri
  4. 11 Milyon 250 Bin Amerikan Doları karşılığında hizmet verecek olan şirketin yapmış olduğu denetimlerin tarihi ve denetimlerin sonucunu gösteren belge
  5. Sözkonusu şirketin yöneticilerinin isimlerini gösteren bilgi ve/veya belge

Ulaştırma Bakanlığı bilgi edinme başvurumuza cevap vermedi. Bunun üzerine Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu’na başvurarak şikayette bulunduk. Kurul, Ulaştırma Bakanlığı’nın cevap vermesi yönünde bir karar üretti.

Bilgi Edinme ve Değerlendirme Kurulu kararları bağlayıcı olmasına rağmen Ulaştırma Bakanlığı yasal süre içerisinde bilgi edinme başvurumuza yine cevap vermedi. İşte bugün açtığımız dava ile bilgi edinme başvurumuza cevap verilmesini talep ediyoruz.

Süreç ilk başladığında Tahsin Ertuğruloğlu Ulaştırma Bakanı idi, şimdi ise Kemal Dürüst. Yönetimde şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışı penceresinden bakıldığında al birini vur ötekine.

Biz bugün açtığımız dava ile bilgi edinme hakkımızı yönetenlere yedirmeyeceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Siz istediğiniz kadar karanlık işlerinizi ve ilişkilerinizi korumaya çalışın biz hesap verebilir, şeffaf ve hukukun üstünlüğüne bağlı bir yönetim anlayışını geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz!

 

Toparlanıyoruz Hareketi

(Temiz Toplum Derneği)

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler