• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 16 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

"Üretici ve tüketicinin pazarda buluşturulması önemli"

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Organik Üreticiler Birliği’ni kabul etti
"Üretici ve tüketicinin pazarda buluşturulması önemli"

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI

 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, KUZEY KIBRIS Organik Üreticiler Birliği’ni kabul etti

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Organik Üreticiler Birliği’ni kabul ederek görüştü. Birlik Başkanı Engin Savim başkanlığında Bakan Çavuşoğlu’yla görüşen heyet, organik üreticilerin sorunlarını ve taleplerini aktardı. Çavuşoğlu, organik tarımın önemine değindiği konuşmasında, devlet olarak başta sertifikasyon ücretleri olmak üzere organik üreticilere çeşitli destekler verildiğini belirterek, organik üretimin geliştirilebilmesi için tüketiciye ulaşma noktasında yapılması gerekenlere değindi.

Çavuşoğlu: Üretici ve tüketicinin pazarda buluşturulması önemli

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, organik üretimin dünyada tüketici talepleri doğrultusunda artan bir trende sahip olduğunu dile getirdiği konuşmasında, ülkemizde de organik ürün tüketmeye talebin ciddi oranda olduğunu, tüketici ve üreticiyi buluşturma noktasında yapılması gerekenler olduğunu ifade etti. Kanser vakalarının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Çavuşoğlu, bakanlık olarak gıda güvenliğine üst seviyede önem gösterdiklerini kaydetti. Bu nedenle, Tarım Dairesi’nin konvansiyonel üretim alanlarında ciddi denetimler yaptığını, bu denetimleri de şeffaflık çerçevesinde haftalık olarak kamuoyuyla paylaştığını anlatan Çavuşoğlu, bunun yanında organik tarımın geliştirilmesi için de üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını kaydetti. Devlet olarak organik üreticilerin sertifikasyon, etiket gibi masraflarının karşılandığını, organik üretimin Doğrudan Gelir Desteği kapsamına alındığını ifade eden Çavuşoğlu, organik ürün üreticilerinin de elini taşın altına koyarak yapması gerekenler olduğuna dikkat çekti. Ürünlerin, organik ürün tüketme talebi olan tüketiciyle buluşması noktasında zafiyetler bulunduğunu belirten Çavuşoğlu, bu ürünlerin çeşitliliğinin artırılması, her ürünün organik alternatifinin bulunması ve bunların üreticilerin kolaylıkla ulaşabileceği market veya pazarlarda satılabilmesi gerekliliğinin altını çizdi. Üreticilerin de üstüne düşeni yapması halinde kendilerinin organik üretime desteği artırmaya da hazır olduklarını ifade eden Çavuşoğlu, kaynakların doğru yönlendirilmesinin önemine dikkat çekti.

Birlik başkanı Savim, taleplerini dile getirdi

Kuzey Kıbrıs Organik Üreticiler Birliği Başkanı Engin Savim de kabulde yaptığı konuşmada, organik ürünün ne olduğuyla ilgili toplumun genelinin bilgilendirilmesinin önemine değinerek, organik ve doğal ürün ayrımının yapılabilmesinin önemli olduğunu söyledi. Bakan Çavuşoğlu’ndan destek talep ettikleri ve ivedilikle yapılmasını arzu ettikleri konuları da paylaşan Savim, taleplerini şöyle sıraladı: “Eğitim programlarının alanında uzman kişilerce yapılması ve üreticilerin katılımının zorunlu olması, 2015-2016 DGD ödemelerinin ivedilikle yapılması, tarım ve bağlı sektörlerin gelişmesi ve tüketicilerde farkındalığın artırılması projesi kapsamında ne kadar bütçe kaldığını ve bu bütçeden ayırım yapılmadan ihtiyaçları doğrultusunda tüm üreticilerin yararlandırılması, üreticinin ürettiği ürünleri satabileceği ve birlik tarafından işletilmesi yapılacak olan bakanlık bünyesindeki bir yerin birliğe verilmesi ile organik üretim ve bu işe gönül veren üreticileri korumak için bir an evvel Meclis alt komitesinde bekleyen yasanın ivedilikle görüşülüp hayata geçirilmesi”. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler