• BIST 11456.34
  • Altın 5918.814
  • Dolar 42.6916
  • Euro 50.1849
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 14 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 10 °C
  • İskele 14 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 2 °C

Çeler: Toplum, kim insan hayatına değer verir, kim vermez öğrenmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, “teşhir ve utandırma” uygulaması hakkında BRT’de yayınlanan “2ye1” programına telefon ile bağlanarak bilgi verdi.
Çeler: Toplum, kim insan hayatına değer verir, kim vermez öğrenmeli

Çeler “biz bu uygulamaya daha önce başlamayı hedefliyorduk ancak biraz daha süre vermek istedik. Denetimlere devam edildi. Cezalar kesilmesine, durdurmalar yapılmasına rağmen ısrarla bazı kesimler insan hayatının ne kadar önemli olduğunu unutup paraya daha çok önem verdiler. Biz de bunların kim olduğunu toplumun bilmesi gerektiğini düşündük. Kim insan hayatına değer verir, kim vermez… Pazar günleri çalışma yasağı olmasına rağmen kim komuşusuna rahatsızlık vermekte ısrar eder millet bilsin dedik. Name and shame uygulaması yani teşhir ve utandurma şeklinde yeni bir uygulamaya geçtik. Hem ceza kesiyoruz hem de toplum ile kimin ne yaptığını paylaşıyoruz” dedi.

Denetimlerin devam edeceğini belirten Bakan Çeler, bundan sonra kurallara uymayan iş yerlerine çalışma izni ve çalışma ön izinlerinin verilmeyeceğini de vurguladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler