• BIST 13272.84
  • Altın 6784.31
  • Dolar 48.8145
  • Euro 56.0285
  • Lefkoşa 31 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 29 °C
  • Güzelyurt 29 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Erhürman:Hedefimiz, bütün renklerimizi koruyarak özgürlük içinde yaşamak

Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, KKTC Alevi Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek Cumhurbaşkanlığı vizyonunu paylaştı.
Erhürman:Hedefimiz, bütün renklerimizi koruyarak özgürlük içinde yaşamak

Ziyarette konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, “Hedefimiz, bütün renklerimizi koruyarak özgürlük içinde yaşamaktır” dedi. Geride bırakılan beş yılı değerlendiren Tufan Erhürman, “Beş senede Sayın Tatar’ın hanesine yazacak hiçbir şey bulamıyorum” dedi. “Cumhurbaşkanlığı makamı yokmuş gibi yaşadık” diyen Erhürman’a Genel Sekreter Erkut Şahali, CTP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Milletvekili Devrim Barçın, Değirmenlik-Akıncılar Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul ve bazı milletvekilleri de eşlik etti. Görüşmede KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı İbrahim Sezikli ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Erhürman: Beş senede Sayın Tatar’ın hanesine yazacak hiçbir şey bulamıyorum
Alevi Kültür Merkezi’nde konuşan Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, “Hedefimiz, bütün renklerimizi koruyarak özgürlük içinde yaşamaktır” ifadelerini kullandı. Ülkenin içinde bulunduğu statü nedeniyle Cumhurbaşkanlığının, en kıymetli makamlardan biri olduğuna dikkat çeken Erhürman, “KKTC, Türkiye Cumhuriyeti dışında herhangi bir devlet tarafından tanınmıyor. Cumhurbaşkanı sıfatıyla olmasa da Kıbrıs Türk toplum lideri sıfatıyla, dünyayla temas kurma olanağına sahip olunabiliyor. İlk defa, beş yıllık bir Cumhurbaşkanlığı dönemi müzakeresiz geçti. Görüşme yapılmadı, Güven Yaratıcı Önlemler dahi konuşulmadı” dedi. “Karma evliliklerden doğan” diye tanımlanan çocukların haklarından bahseden Erhürman, “Bu çocuklarımızın AB vatandaşlığı hakkı beş yıldır aralıksız ihlal ediliyor. Zaman zaman “Nerede evlendin?” diye, “Nerede doğdun?” diye soruluyor. Çocuklarımız arasında ayrımcılık yapılıyor. Ama beş sene boyunca bu konu dile getirilmedi, Sayın Tatar bunu dert etmedi” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı makamı yokmuş gibi yaşadık”
“Ekonomide beş sene sesini çıkarmayanlar, şimdi tarımda atağa kalkacakmış. Peki, beş senedir neredeydiniz?” diye soran Erhürman, beş yılın boşa geçtiğini vurguladı. Tufan Erhürman, “Beş senede Sayın Tatar’ın hanesine yazacak hiçbir şey bulamıyorum” dedi. “Beş seneyi geride bıraktık; ben buna “beş bomboş sene” diyorum. Cumhurbaşkanlığı makamı yokmuş gibi yaşadık” diyen Erhürman, 19 Ekim’den sonra Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesinin masada olacağına işaret etti. Erhürman, “Öyle bir noktaya geldik ki, Cumhurbaşkanlığı makamında “ciddiyet” vaat etmek zorunda kalıyoruz. Cumhurbaşkanlığının ciddiyeti tartışılır hâle geldi. 24 saat aralıksız çalışan bir Cumhurbaşkanlığına ihtiyacımız var; çünkü her alanda geriledik” diye ekledi.

Sezikli: Alevilik bir yaşam biçimi, bir inançtır
Alevi Kültür Merkezi Genel Başkanı İbrahim Sezikli de yaptığı konuşmada, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi. “İnancımızı gelecek kuşaklara aktarmak için zor şartlarda bu derneği kurduk. Alevilik günümüzde hâlâ tartışılmaktadır. Oysa Alevilik bir yaşam biçimi, bir inançtır. Hedefi, kâmil insanı yaratmaktır” diyen Sezikli, Aleviliğin, demokrasi dışı hiçbir şeyi kabul etmeyeceğinin altını çizdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • “INNER TALKS” Sergisi ART ROOMS’da Açıldı
  • Berlin'de bir ilki başardı: Sol Partili Elif Eralp kimdir?
  • Sağlıklı Bir Beslenme Çantasında Neler Olmalı?
  • Sıcakta ruh sağlığını korumak için yapılması gerekenler
  • 16. Uluslararası Lefkoşa Halk Dansları Festivali 27 Ağustos'ta başlıyor
  • Babutsa Festivali Mustafa Ceceli konseriyle tamamlandı
  • Kaybolan kedi, 10 yıl sonra evine geri döndü
  • Teoman, Kıbrıs’ta Müzikseverlere Unutulmaz Bir Gece Yaşattı
  • Alagadi Fest 2026’da iki günde iki dev sanatçı: Binler İrem Derici ve Melek Mosso ile çoştu
  • Kaygı azaltmaya yardımcı dört hobi
  • Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecek
  • İsrail'de 2 bin 500 yıllık ilk kez bulunan Kıbrıs sikkesi
  • 2026 Dünya Kupası’nın sahibi İspanya!
  • İşitme kaybı geri döndürülemiyor: Kulaklarınızı nasıl koruyabilirsiniz?
  • Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası: Pas geçme uçuş emniyetinin gereğidir
  • Kıbrıs, dijital euro için pilot uygulamaya dahil edildi
  • 2026 Dünya Kupası’nda ilk finalist İspanya
  • Balıkçılık sektörünün mevcut durumu Laguna’da masaya yatırıldı
  • KAYAD: Lapta'daki cinsel taciz iddiasında mağdur çocuk sayısı yediye yükseldi
  • Bitter çikolata sağlıklı mı? Faydaları ve riskleri neler ve ne kadar tüketilmeli?
1/20