• BIST 9798.22
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Lefkoşa 36 °C
  • Mağusa 33 °C
  • Girne 31 °C
  • Güzelyurt 36 °C
  • İskele 33 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

9.Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri,12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek

Çatalköy Belediyesi 9.Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri , bu yıl 12-13 Ekim tarihlerinde yapılıyor.
9.Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri,12-13 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek

Bu yıl “Gurtarın  Yeylim”sloganıyla   gerçekleşecek organizasyonla  ilgili  olarak bugün Çatalköy Belediyesi yağ değirmeninde  basın toplantısı düzenlendi.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu,her yıl daha kapsamlı bir şekilde gerçekleşen Beşparmaklar Kültür Sanat  Günleri’nin  bir marka haline geldiğini vurgulayarak , amaçlarının, ülke kültür sanatına değerlerine sahip çıkmak, yaşatmak, yeni nesillere, KKTC’de yaşayan ve ziyaret eden yabancılara  doğru şekilde  aktarmak olduğunu vurguladı.

Organziasyonda yerli sanatçı ve gruplara yer verdiklerini , doğru mesajlar vermeye gayret ettiklerini söyleyen Hulusioğlu , organizasyonun gerçekleşmesine katkı koyan herkese ve sponsorlara teşekkür etti.

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtiği bu dönemde, bu gibi organizasyonların vatandaşlar arasında moral motivasyon birlik ve beraberliğin artmasına kaktı sağladığını söyleyen Hulusioğlu, orgaizasyonun sosyal sorumluluk bacağında, çevre konusunun ele alınarak, Thalassaemia Derneği’ne de katkı sağlanacağını  kaydetti.

Çatalköy Belediyesi Kültür Sanat Koordinatörü Derman Atik,bu yıl “gurtarın yeylim” sloganıyla gerçekleşecek organizasyonun startının aşure yenerek verileceğini  dile getirerek,bu gibi etkinliklerin vatandaşlar arasında moral motivasyonun artmasına  katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri’nin tüm ülkeyi kültürünü sanatını ve değerlerini kucaklayan bir organizasyon  olduğunu dile getiren Atik, organizasyon boyunca, eski gelenek ve göreneklerin canlandırılacağını anlattı.

Modacı Abdullah Öztoprak,ülke kütlürü sanatı ve değerlerini sahiplenmek konusunda istikrarlı bir duruşu olan organzasyona 7’nci kez katılacağını belirterek, bu yıl,  organizasyonda, Zira adlı çevre temalı şov ve 1’inci Beste güfte ve şarkı yarışmasıyla yer alacağını ifade etti.

Bu yıl ilki düzenlenecek beste güfte ve şarkı yarışmasının gelenekselleşerek  kültüre önemli bir kaktı yapacağına inanç belirten Öztoprak, yarışmaya başvuran 13 eserin bir cd haline getirileceğini ve Thalassaemia derneği yararına satışa sunulacağını  dile getirdi.

9. Beşparmaklar Kültür Sanat Günleri 12 Ekim Cuma akşamı kortej yürüyüşüyle başlayacak. Ardından Çatalköy Belediyesi Halk Dansları Topluluğu gösterisi,açılış konuşmaları yer alacak.

Açılış konuşmalarının ardından sergiler ve standlar gezilecek  daha sonra, Yuka Blend Stüdyo 21   canlı  performansı, Final Üniveristesi şeflerinin canlı performansları , Anamur Belediyesi Halk Dansları  ekibinin gösterisi, Bikem Tuna, SOS ve Arif Edizer konserleri yer alacak.

13 Ekim Cumartesi günü  10.30-12.30 saatleri arasında,ilkokul öğrencilerine yönelik resim sergisi,  17.00’dan itibaren  Girne Gençlik Merkezi Derneği “Ustalar  Sokakta” halk dansları gösterisi, 1. Beste güfte ve şarkı yarışması ile modacı Abdullah Öztoprak’ın hazırladığı çevre temalı Zira Şov  yer alacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler