• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Asrın Projesi'nden sonra sırada "Milenyumun Projesi" mi var?

Sırada su altından elektrik getirmek mi var? Ekonomi ve Enerji Bakanı açıkladı...
Asrın Projesi'nden sonra sırada "Milenyumun Projesi" mi var?

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Mert Girgen başkanlığındaki Elektrik Mühendisleri odasını kabul etti. Kabulde konuşan Atun, enerji Dairesi oluşturmak için çalıştıklarını söyledi ve yakında enerji verimliliği yasasının da tamamlanacağın müjdesini verdi.

Bakanlık Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Mert Girgen başkanlığındaki Elektrik Mühendisleri odasını kabul eden Bakan Atun, odanın taleplerini ve görüşlerini dinledi.

Kabulde ilk sözü alan Elektrik Mühendisleri odası başkanı Mert Girgen Bakan Atun’a Elektrik Mühendisleri odasının görüşlerini aktardı. Girgen;  “Öncelikle sayın bakanımıza bir kez daha hayırlı olsun demek istiyoruz. Kabine genç banklar görmek bizi memnun ediyor. Biz oda olarak Türkiye’den elektrik getirilmesi fikrine sonuna kadar destek çıkıyoruz. Türkiye’den kablo ile elektrik geldiğinde hem arz güvenliği sağlanmış olacak hem de yenilebilir enerji sistemlerini önü açılmış olacak. Bu konuda da oda olarak bir rapor hazırlığımız var. Hazırladığımız raporun bitmesi ile birlikte hem Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile hem de kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

“YEK TÜZÜĞÜ ACELEYE GETİRİLMEMELİ”

Girgen; Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Yenilebilir Enerji’ çalışmalarını da son derece yerinde bulduklarını bunu oda olarak iyi niyetle karşıladıklarını söyledi. Ayrıca ticari olarak mahsuplaşma ve yatırım limitlerinin artması konusunda da bakanlığın çalışması ile aynı görüşte olduklarını ifade eden Başkan Girgen ‘Yenilebilir Enerji Kurumu’ (YEK) Tüzüğü çalışmalarının da aceleye getirilmemesini bakan Atun ‘dan dan talep etti.

Kabulde konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’da YEK tüzüğü konusunda odanın çalışmalarının beklenebileceğini söyledi. Bakan Atun; bakanlık olarak enerji politikaların daha sağlıklı yürütülebilmesi adına geçmişte hazırladıkları Enerji Dairesi yasa tasarısının bakanlar kurulundan tekrar geçirileceğini, bu bağlamda kısa orta ve uzun vadede enerji politikalarının oluşturulup yeni oluşacak daire tarafından uygulanmasının sağlama niyetinde olduklarını ifade etti.

“DENİZ ALTINDAN ELEKTRİK GETİRMEK İSTİYORUZ”

Bakan Atun enerji verimliliği yasasının da son aşamaya geldiğini tamamlanması ile birlikte yasallaşması için gerekli süreci başlatacaklarını bildirdi.

Bakan Atun son olarak Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine deniz altından kablo ile elektrik getirilmesi konusunda da istekli olduklarını ifade etti. Atun, Türkiye’den kablo ile getirilecek olan elektriğin insan sağlığı, çevre ve yenilenebilir enerji açısından yapacağı katkıların tartışılamayacağını söyledi.

50 MW’lık güneş Enerjisi yatırımı ile yılda Fuel oil harcamasından 42,5 milyon TL’lik tasarruf elde edileceğini de söyleyen Bakan Atun,  KKTC’nin her geçen gün enerji ihtiyacının artığına dikkat çekti Türkiye’den kablo ile elektrik getirilmesi ile devamlı artan elektrik enerjisi talebi sorununu daha esnek bir şekilde çözmemize imkân vereceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler