• BIST 9548.09
  • Altın 2484.705
  • Dolar 32.495
  • Euro 34.5602
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 29 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 26 °C
  • İskele 29 °C
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Kraliçe, çocuklarının kraliyet unvanlarını almıştı… Prens Danimarka’yı terk ediyor

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe'in 4 torununun unvanlarını almasıyla kraliyet ailesinde patlak veren krizde, İngiltere’deki Megxit skandalını aratmayan gelişmeler yaşanıyor.
Kraliçe, çocuklarının kraliyet unvanlarını almıştı… Prens Danimarka’yı terk ediyor

Danimarka'da Prens Joachim ve eşi Prenses Marie'nin, çocuklarının kraliyet unvanlarının Kraliçe 2. Margrethe tarafından geri alınması sonrasında ABD'ye yerleşme kararı alması ülkede bomba etkisi yarattı.

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe, eylül ayında sürpriz bir karar alarak bazı aile mensuplarının kraliyet unvanlarını aldığını duyurmuştu. Kraliyet'ten yapılan açıklamada, 1 Ocak 2023'ten itibaren Prens Joachim'in soyundan gelenlerin sadece “kont” ve “kontes” unvanı kullanmalarına izin verileceği, şimdiye kadar sahip oldukları “prens” ve “prenses” unvanlarının sona ereceği belirtilmişti.

Annesinin bu kararına sert tepki gösteren Prens Joachim, “Hepimiz bu karardan dolayı çok üzüldük. Çocuklar anlamadıkları bir durumun içine düştüler” demişti. Kraliçe ise amacının torunlarının normal bir hayat yaşamasını sağlamak olduğunu söyleyerek özür dilemiş ama kararından geri adım atmamıştı.

Bu olay, dünyanın en huzurlu ve sakin ülkelerinden biri olan Danimarka'da “taht oyunları başladı” şeklinde yorumlanmıştı.

Danimarka Kraliçesi 2. Margrethe

SAVUNMA ATAŞESİ OLACAK

Krizle ilgili akıllara İngiltere'deki Megxit olayını getiren yeni bir gelişme yaşandı. Prens Joachim ve eşinin, tıpkı İngiltere Prensi Harry ve oyuncu eşi Meghan Markle gibi ABD'ye yerleşecekleri açıklandı.

53 yaşındaki Prens'in Danimarka'nın Washington Büyükelçiliği'nde savunma ataşesi olarak görev yapmaya başlayacağı bildirildi. Basına konuşan Prens Joachim, “Danimarka'yı güvenlik ve savunma alanında uluslararası alanda temsil etme fırsatına sahip olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Kraliyet çiftinin bu yaz Washington'a gideceği kaydedildi.

Soldan sağa: Prenses Marie, Prens Joachim, Prenses Mary ve Prens Frederik

Danimarka'daki bazı basın organları ise Prens Joachim ile ailesinin kraliyetteki güç savaşı sonucu uzun süredir kraliyet ailesinden dışlandığı, şimdi de “sürgüne gönderildiği” yorumunu yaptı.

Danimarka'da tahtın bir numaralı varisi, Joachim'den bir yaş büyük olan abisi Veliaht Prens Frederik.

YASAK AŞK İDDİASI

İspanya basınının Danimarka Kraliçesi'nin kararının arkasında Prens Joachim’in yengesi Prenses Mary’ye aşık olması olduğu yönündeki iddiası da büyük tartışma yaratmıştı.

Vanitatis Elconfidencial dergisi, Prens Joachim’in abisi Prens Frederik’in eşi Prenses Mary’ye aşık olduğunu öne sürmüştü. Haberde bir kraliyet etkinliğinde sarhoş olan Prens’in yengesi Mary’yi öpmeye çalıştığı, Prens’in eşi Marie’nin de olaya şahit olduğu ve kraliyet ailesinde “yasak aşk krizi” çıktığı iddia edilmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler