• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 16 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Pokemon Go top donma, takılma sorunu için çözümler!

Pokemon Go çılgınlığı devam ediyor ama oyundaki sorunlar pokemon avcılarını zorluyor...
Pokemon Go top donma, takılma sorunu için çözümler!

Her ne kadar Pokemon Go çok popüler olsa da oyundaki sorunlar bazen çileden çıkartıyor. Oyunun popülerliği sunucuları etkiliyor ve bazen oyun oynamamaz oluyor ya da oyun sırasında çeşitli sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bunlardan en sinir bozucu olanlardan biri de tam pokemon yakalardan poke topunun takılması ve ekranın donması. Peki poke topu takılınca ve ekran donunca ne yapılabilir?

POKE TOPUNUN DONMASINI ENGELLEME

Sunucuların yoğunluk durumuna göre bazen bu sorundan kaçınmak mümkün olmayabilir. Pokemon Go oyunları poke topu atmadan önce sol üst köşedeki küçük beyaz poke topu animasyonun bitmesinin beklemeyi tavsiye ediyor. Bu animasyon oyunun sunucu ile işlem yaptığını gösteriyor.
Benzer bir yöntem de topu attığınız anda telefon menüsünü açarak oyunu duraklatmak ve birkaç dakika bekledikten sonra oyunu açmak. Bu yöntem oyunun sunucularla ilgili işinin bitmesine zaman vermek için yapılıyor.

Dikkat! Bazı oyuncular Pokemon yakalama ekranı geldiğinde kamera, çanta vb. Ikonların ekranda gözükmemesinin (aşağıdaki gibi) atacağınız topun donacağı anlamına geldiğini belirtiyor.

poke-topu-donma.jpg

Bu durumda önerilen taktik bu topu feda ederek sonraki atışın düzgün çalışmasını sağlamak. 30 – 60 saniye kadar beklenilmesi yani sol üst köşede beyaz top birkaç defa dönüp durduktan sonra topu ekranda pokemonu yakalayamayacağınız bir yere doğru atmak.

POKE TOPU DONARSA!..

Pokemon, Poke top’un içine girdiğinde poke topu hemen kımıldanmaya başlamazsa oyununuz donmuş demektir. Bu durumda deneyebileceğiniz birkaç seçenek bulunuyor.

Aç Kapa: Poke topu donunca yükleme simgesi olan beyaz poke topunun dönüp durmasını bekleyin. Bu gerçekleşince uygulamayı zorla durdurun. Bunun için Ayarlar bölümünde uygulamalar seçeneğine gidip Pokemon Go uygulamasını seçmeniz gerekiyor. Bu ekranda Pokemon’un durmasnı sağlayabilirsiniz. Oyunu yeniden açtığınızda eğer pokemonu donma sırasında yakalamışsanız, pokemonu listenizde görebileceksiniz.

pokemon-go-zorla-durdurma.jpg

Oyuncular bu yöntemin farklı varyasyonlarını da deniyorlar. Örneğin zorla durdurmadan önce birkaç defa oyunu arka plana alıp oyuna girmek gibi. Bir kullanıcı da zorla kapatmadan önce beyaz poke topun üç kere dönmesini beklediğiniz söylüyor.

Kameraya Geçme: Bir diğer oyuncu AR butonu ile kamera görünümünü açıp kapatma ile sorunu çözdüğünü belirtiyor. AR butonu gözükmese de bulunduğu bölgeye dokunarak görüntü modunu değiştirebileceğiniz söyleniyor.

Tabii bu yöntemlerin hiçbiri %100 çözüm sağlamıyor. Nihai çözüm için Pokemon Go oyununun yapımcılarının sunucu sorunlarını çözmeleri ve sunucu sorunları esnasında oyunun işleyişi ile ilgili olarak iyileştirme yapmaları gerekiyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler