• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 21 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Rum Parti Başkanları açıklamalarda bulundu

Seçim devam ediyor...
Rum Parti Başkanları açıklamalarda bulundu

Kıbrıs Time'ın haberine göre Güney Kıbrıs’ta bugün gerçekleştirilmekte olan Milletvekilliği seçimleri dolayısıyla sandık başına giden siyasiler, oylarını kullandıktan sonra basına yaptıkları açıklamalarda Kıbrıs sorunu, ekonomi ve diğer konularla ilgili mesajlar verdiler. 

ANASTASİADİS

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis oyunu ailesi eşliğinde Limasol’da kullandı. 

Anastasiadis oyunu kullanırken yaptığı açıklamada birlik mesajı verdi. 

Anastasiadis, seçimlerden sonra siyasi partilerin, kendilerini bölebilecek her şeyi geride bırakmaları gerektiğini söyledi. 

Halkın, hisleri temelinde kararlarını vereceğine dair inancını dile getiren Anastasiadis, İstanbul’dan ve Atina’dan döndükten sonra, şekillenecek her türlü sonuç temelinde, gerek Kıbrıs sorunu, gerekse devlet, kamu hizmetleri, sağlık gibi konularda reformlarla ilgili vatanı ilgilendiren tüm büyük konularda uzlaşı ve düşünce birliği olmasını arzuladığını belirtti. 

Anastasiadis, herkesin duyguları ve sağgörüleri temelinde oyunu kullanması çağrısında bulundu.

Seçmenlerin sandığa gitmemesinden endişelenip endişelenmediği ve bu seçimlerde büyük bir boykotun ne anlama gereceğinin sorulması üzerine Anastasiadis, bu haktan ödün verilmesi durumunda, oy verenlere, seçimlere katılmayanlar adına da karar verme hakkının verildiğine işaret etti. 

Anastasiadis, halkı, verecekleri emirle, Meclisi güçlendirmeye de davet etti. 

HRİSTOFYAS 

Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas, açıklamasında, 2016 yılının Kıbrıs sorununun çözüm yılı olması umudunu dile getirdi. 

Oy kullanacağı sandığa eşiyle giden Hristofyas, “Bu yıl çözüme ulaşmayı umut ediyor ve diliyorum çünkü her şeyden önce, süratli reformlarla asimile edilmekte olan Kıbrıs Türk toplumu daha fazla dayanmaz” iddiasında bulundu.

Sade bir seçmen olduğunda daha az mı endişelendiği sorusuna ise Hristofyas, “Endişe, halkımız ve bizim haklılığımız kanıtlanana kadar bitmez” yanıtını verdi.

OMİRU

Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, halkın kendisini yıllardır onore ettiği Baf’ta oy kullanmaktan dolayı duyduğu heyecanı dile getirdi. 

Omiru, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, bugünün, demokrasi günü olduğunu, demokrasinin katılım anlamına geldiğini, seçim boykotunun demokrasi eksikliğine neden olduğunu belirtti. 

Omiru halka oy kullanmaları yönünde de çağrıda bulunurken, ülkenin “Türk askeri işgalinden kurtulması” için mücadele edilmesinin bir borç olduğunun unutulmaması gerektiğini de savundu. 

NEOFİTU

DİSİ Başkanı Averof Neofitu oyunu kullandıktan sonra basına “Bugün demokrasi günü, bugün vatandaşın günü” açıklamasında bulundu.

Vatandaşların, oylarıyla vatanın gidişatını belirleyeceklerini ifade eden Neofitu, toplumun, ülkenin istikrarlı perspektifini mühürleyeceklerine dair inancını dile getrdi. 

Neofitu konuşmasını “Yarın sabahtan itibaren, hep birlikte, işgalden kurtulmuş ve sağlam temellere dayanan bir ekonominin olacağı daha iyi bir Kıbrıs kurmak için...” sözleriyle tamamladı. 

KİPRİANU

Rum haber kaynaklarına göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, oyunu kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, çekimserliğin (seçimlere yönelik boykotun) çözüm olmadığı, seçimlere yönelik katılımın ülkenin ileriye gitmesine katkı sağlayacağı mesajını verdi. 

Kiprianu, seçimlerin ardından partisinin, Meclis içerisindeki ve dışındaki işbirlikleri aracılığıyla, koyduğu hedefleri yerine getirmek için her türlü çabayı sarf edeceğini ifade etti. 

Kiprianu, yarınki günün, gerek Kıbrıs sorunu, gerekse sosyoekonomik konulara ilişkin olarak, ülke ve halk için umut verici bir perspektife dair başlangıç noktasını teşkil etmesini diledi. 

PAPADOPULOS

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos ise “Bugün oy kullanıyoruz, bugün halk konuşuyor” dedi. Papadopulos, bugünün protesto günü değil, sorumluluk ve emir verme günü olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Kıbrıs Time
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler