• BIST 11341.9
  • Altın 6033.873
  • Dolar 42.7963
  • Euro 50.191
  • Lefkoşa 11 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 8 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 2 °C

Mahkemeden Facebook’a ret!

Biometrik verileri "yasadışı" olarak sakladığı gerekçesiyle açılan davaya itiraz eden Facebook'a mahkemeden şok
Mahkemeden Facebook’a ret!

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook tüm dünyada milyonlarca insanın özel bilgilerini, fotoğraflarını vb. Bünyesinde barındırıyor. Reuter’in haberine göre bir gurup Facebook kullanıcısı, Facebook’un fotoğraflardaki yüzleri kullanarak biometrik verilerinin yasadışı olarak depolandığı gerekçesiyle Facebook’u mahkemeye verdi.

Facebook’a açılan davanın ilk turunda davanın reddini isteyen Facebook’a mahkemeden olumsuz yanıt geldi. Perşembe günü Kaliforniya Federal mahkemesinde görülen davada yargıç Facebook’un davanın reddi yönündeki talebini reddetti.

Facebook, kullanıcıların Illinois Biometric Bilgi Mahremiyeti Yasa’sına (BIPA) dayanarak dava açamaycaklarını çünkü Kaliforniya kanunlarına bağlı olan bir kullanıcı sözleşmesi imzaladıklarını ve BIPA’nın “etiket önerilerine” karşı kullanılamayacağını belirti. Ancak mahkeme BIPA’nın geçerli olduğuna hükmetti.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler