• BIST 9493.86
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Lefkoşa 26 °C
  • Mağusa 27 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 27 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Akıncı Üssü kapatılıyor mu?

Binali Yıldırım açıkladı...
Akıncı Üssü kapatılıyor mu?

15 Temmuz'un "Demokrasi Şehitleri Günü" olarak ilan edildiğini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, Akıncı Üssü’nün kapatılacağını söyledi. Yıldırım, "Tankların, helikopterlerin çıktığı kışlalar kapatılacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’nın Kazan ilçesinde vatandaşlara seslendi.

Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

Kahramanlıklar kolay elde edilmiyor, demokrasi şehitlerini verdiğimiz kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı.

Sizler tek yürek oldunuz, tek bilek oldunuz, darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan, Kazan Meydanı'ndan bütün herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı o hain Akıncı Üssü kapatılacaktır ve orası şehitlerimizin anısının yaşatılacağı bir yer haline getirilecek.

Bu milletin canından, kanından, dişinden tırnağından artırarak verdiği paralarla alınan o tanklar, o uçaklar, o helikopterlerden bombaları, mermileri acımasızca sizin üzerinize atanların hesabını soracağız, burunlarından fitil fitil getireceğiz.  ABD'deki teröristbaşını Türkiye’ye getireceğiz.

Tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Contacılar contayı yaktılar ama millet dimdik ayakta.

15 Temmuz Türkiye'nin ikinci büyük kurtuluş mücadelesinin adıdır. 15 Temmuz'u her yıl 'Demokrasi Şehitleri Günü' olarak anacağız. O gün sokağa çıktınız, 15 gün oldu sokaktasınız, meydanlardasınız. Türkiye'ye sahip çıkıyorsunuz, Kazan'a sahip çıkıyorsunuz.

Ankara'da ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Milletin üzerine tank yürütenler, bundan sonra artık tankları bulamayacaklar. Orada Ankara'nın insanlarının vakit geçirdiği güzel mekanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde Düşman Ankara'da, İstanbul'da değil. Düşmanın olduğu yer bellidir.

"SADECE AKINCI ÜSSÜ"

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

Hava üssü Akıncı kapatılacak, diğerleri için bir şey söylemedim. Şehrin içinde tankların bulunduğu zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, onları da şehrin dışına alacağız. Nereden bir tank çıkmışsa, nereden bir zırhlı araç çıkmışsa buralar kapatılacaktır.

HANGİ KIŞLALAR KAPATILACAK?

Kapatılacak yerler arasında Hasdal, Maltepe, Mamak, Etimesgut, Güvercinlik, Kara Havacılık Okulu var.

Hedef, bir daha darbe üretecek bir şey olmayacak Türkiye'de. Sadece darbeleri bastırmak değil; bundan sonra darbe ihtimalini bile ortadan kaldıracak bütün sebepleri tek tek araştırıyoruz, gereğini yapacağız.

Yani Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden yapılandırma ihtiyacı var. Aksi halde 3-5 tane soysuz, asker elbisesi içerisine girmiş terörist koca peygamber ocağını tartışılır hale getiriyor. Buna asla müsade etmeyeceğiz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler