• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Bağımlılıkla mücadele müdürü uyuşturucu şüphelisi

Bağımlılıkla mücadele müdürü uyuşturucu şüphelisi
Ankara’da yapılan bir operasyonda çantasında uyuşturucu madde ele geçirilen Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Kurucu Genel Müdürü İsmail Karakaş tutuklandı.

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Kurucu Genel Müdürü İsmail Karakaş’ın, çantasında uyuşturucu madde bulundurduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklandığı ortaya çıktı. UBAM Genel Başkanı Dila Tezemir, Karakaş’ın tutuklu yargılanacağını belirtirken, “Federasyonla alakası yok hiçbir şekilde. Şahsına takip üzerine düzenlenmiş bir operasyon bu. Bizler ekip arkadaşları olarak bunun komplo olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Komplo iddiası

Milliyet’ten Türker Karapınar'ın haberine göre, Ankara’da yapılan bir uyuşturucu operasyonu kapsamında Karakaş’ın aracında arama yapıldı. Karakaş’ın arabasında bulunan çantasında yapılan aramada, uyuşturucu madde ele geçirildi.

Gözaltına alınan Karakaş’ın savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hâkimliği tarafından tutuklandığı öğrenildi.

UBAM Genel Başkanı Dila Tezemir, Karakaş’ın tutuklanmasına ilişkin soruları söyle yanıtladı:

“Tutuklandığı doğru. Net olarak bilmiyoruz. Yargı aşamasında kendisi tutuklu olarak yargılanacak. Üzerine atılan bir suç var. Biz de bekliyoruz. Araştırmalar yapılıyor. Avukatlar devrede. Şu an net bir şey bilmiyorum. Tamamen kişisel olan bir konu. Uyuşturucu nedeniyle olduğu da doğru, evet. Kendi kişisel çantasında madde bulundu. Kendisi kullanıcı da olmadığı için bu işi yapan bir kişinin de maddeyi bulundurması mümkün olmayacağı için bizler inanmıyoruz ama en son kararı yargı söyleyecek. Bizler komplo olduğunu düşünüyoruz. Operasyon düzenlendi. Direk İsmail beyi araçtan alıyorlar. Federasyon içinden ya da merkezinden değil. Araçtan alıyorlar İsmail beyi. Araç içinde kendi şahsi çantasının içinden çıkıyor. Federasyonla alakası yok hiçbir şekilde. Şahsına takip üzerine düzenlenmiş bir operasyon bu. Bizler ekip arkadaşları olarak bunun komplo olduğunu düşünüyoruz.”

UBAM Federasyonu Başkanı Dila Tezemir ve Genel Müdürü İsmail Karakaş, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri dahil 47 ülkede bulunan 251 sivil toplum örgütünün oyuyla Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgüt lideri, UBAM Federasyonu ise Avrupa’nın en başarılı sivil toplum örgütü seçilmişti.

Bakanlıkla proje

UBAM ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü arasında da devlet ve millet işbirliğiyle Türkiye’de ilk defa uygulanacak bağımlılık rehabilitasyonu uygulaması için ortak proje başlatılmıştı. Karakaş, bu ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürü Selim Çelenk’i makamında ziyaret etmişti.

‘Kardeşi için UBAM’ı kurdu’

UBAM Genel Müdürü İsmail Karakaş’ın, İskenderun Meslek Yüksek Okulu’ndan sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (2004-2006) otomotiv bölümünden mezun olduğu öğrenildi. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre, Karakaş’ın işadamı olduğu, otomotiv ile uğraştığı ve kardeşini eroin bağımlılığından kurtarabilmek için Türkiye’deki ve dünyadaki yöntemleri birer birer araştırarak servetini bu uğurda harcadığı belirtiliyor.

9 yaşındayken alkolik babası tarafından terk edilen ve 1.5 yaşındaki bebeği ile 4 yıllık evliyken alkolik kocasının darp etmesi neticesinde sokakta kalan ses sanatçısı Dila Tezemir’in de 17 yıl boyunca alkol kullandıktan sonra hayatını bağımlılıkla mücadeleye adadığı belirtiliyor. Tezemir ile Karakaş’ın, bağımlı 17 kişilik grubu AMATEM’lerde tedavi ettirerek kendi kurdukları işletmelerde istihdam ettiği, projelerinin de adını taşıyan “Hayat Boyu Sevgi Derneği”ni kurdukları kaydediliyor. Derneği Van’dan Ankara’ya taşıyan Tezemir ve Karakaş’ın, ilaçsız tedavi yöntemlerini araştırırken, çeşitli ülkelerde rehabilitasyon merkezleri bulunan Narconon International’in Türkiye temsilciliğini aldığı kaydediliyor. İlaçsız psikososyal rehabilitasyon ve detoks metodunu savunan kurumun çalışmalarının, sağlık Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na da sunulduğu belirtiliyor.

10 bin aileye danışmanlık

2013’te derneğin kurucu üyeliği neticesinde Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) kuruldu. UBAM, yaklaşık 10 bin aileye ücretsiz bağımlılık danışmanlığı hizmeti verirken, Ankara’da Türkiye’deki ilk Bağımlı Beslenme ve Barınma Merkezi’ni kurdu. Bu merkeze kabul edilen madde bağımlılarına Narconon programı uygulandı ve 11 ay içinde 62 kişinin ilaçsız olarak maddeyi bırakmaları sağlandı. Kurum, Amerika’da 1967 yılında Narconon ilaçsız bağımlılık rehabilitasyon programını başlatan William Benitez anısına her yıl düzenlenen William Benitez İnternational Award Astop Üstün Başarı ödülünü 2014’te aldığı kaydediliyor.

kaynak: hürriyet.com.tr

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler