• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Lefkoşa 28 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 28 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Bakalım böyle de yırtılacaklar mı?

"Kamil abi ben açım"
Bakalım böyle de yırtılacaklar mı?

Detay Kıbrıs/Ertuğrul SENOVA

Kuir Kıbrıs Derneği’nin geçtiğimiz günlerde cinsel hakların savunulması ve konuyla ilgili farkındalığın artması adına ülkenin çeşitli bölgelerindeki billboardlara verdiği ilanlar bazı kişiler tarafınca karalanıp yırtılmıştı.

Billboardlara “Kamil abi, ben lezbiyenim” ve “Mediha deyze, ben geyim” şeklinde sloganlar yazan Kuir Kıbrıs Derneği, posterlere saldıran kişileri kınamış ve ülke basınında gündem olmuştu.

Ayni tepki bu posterlere de gelecek mi?

KKTC Umut Derneği, yaşanan poster saldırısı sonrası, maddi veya manevi konuda yardıma muhtaç olan insanların toplum nezdinde farında olunması açısından “Kamil abi ben açım” veya “Mediha abla ben evsizim” gibi, Kuir Kıbrıs Derneği’nin sloganlarına benzer cümleleri ve cinsel hakların temsiliyetini barındıran gökkuşağını aynen Kuir Kıbrıs Derneği gibi ülkenin çeşitli noktalarındaki billboardlarda halka sundu.

Konuyla ilgili resmi sosyal medya hesabından açıklama yapan KKTC Umut Derneği, şu ifadelere yer verdi:

“KKTC UMUT DERNEGI OLARAK Yoksullukla mücadele kapsamında bilboard çalışmalarımız yerlerini aldı. Amacın farkindalik yaratmak olduğu bu çalışmamıza bana en büyük desteği veren sevgili kardeşim Emre Dincoglu na sonsuz teşekkürler. Bu proje için hiç bir kurum veya birlikten yardım alınmamıştır. Eğer sizde bu mücadeleye destek veriyorsanız gördüğünüz yerlerdeki bilboard ların resmini veya bizim paylaştığımız resimleri sayfanizda yayinlarsaniz umudumuz daha da yeserecektir...”

Kuir Kıbrıs’tan Umut Derneği’ne destek mesajı

Kuir Kıbrıs Derneği, KKTC Umut Derneği’nin sloganlarını sonuna kadar desteklediklerini vurguladı ve cinsel hakların savunuculuğunu temsil eden gökkuşağını şablonlarına yerleştirdikleri için teşekkür etti.

Açıklamasını resmi sosyal medya hesabından gerçekleştiren Kuir Kıbrıs Derneği, şunları kaydetti:

“Sevgili KKTC UMUT Derneği,

Billboard görsel şablonumuzu kampanyanızı duyurmak için kullanmanızı sevinçle karşılıyoruz. Görsellerimizin sağındaki her türlü cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği çeşitliliğini temsil eden gökkuşağı bayrağını da kullanmanız ayrıca bizleri gururlandırdı. Elbette ki çok ses getiren kampanyamızla hem farkındalık yaratacağımızı hem de bu farkındalığın birçok mücadeleyedestek olacağını biliyorduk. Kampanyamızın meyvelerini vermesinin bu kadar hızlı olması bizleri de şaşırttı. Kuir Kıbrıs Derneği olarak başta toplumsal azınlıklar olmak üzere her türlü kesimin maruz kaldığı yoksulluk ve yoksullaştırma politikalarına karşı mücadele etmek adına yıllardır emek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Ayrıca bu sorunlar toplumdaki homofobi ve transfobi kaynaklı lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks bireylerde de çok sıklıkla yaşanmaktadır. Mücadeleniz mücadelemizdir. Hep birlikte umut dolu bir gelecek için sevgiler...

#medihadeyzebengeyim #kamilamcabenlezbiyenim”

İşte KKTC Umut Derneği’nin yayımladığı posterler:

1.gif2.gif3.gif4.gif

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler