• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Lefkoşa 32 °C
  • Mağusa 31 °C
  • Girne 27 °C
  • Güzelyurt 32 °C
  • İskele 31 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Besim: “Koruyucu ruh sağlığı adına çalışmalarımız sürüyor”

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nde “Ergenlik Dönemi Gelişimsel Sorunları ve Bu Sorunlara Çözüm Yaklaşımları“ konulu seminer verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen seminere Sağlık Bakanı Filiz Besim de katıldı.
Besim: “Koruyucu ruh sağlığı adına çalışmalarımız sürüyor”

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nde “Ergenlik Dönemi Gelişimsel Sorunları ve Bu Sorunlara Çözüm Yaklaşımları“ konulu seminer verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından organize edilen seminere Sağlık Bakanı Filiz Besim de katıldı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Abdülkadir Çevik tarafından verilen seminere, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi hekim ve hemşirelerinin de yoğun ilgi gösterdi. Seminerde ergenlik döneminin başlamasında çevresel, kalıtsal ve ruhsal etmenler hakkında bilgi verilirken, ergenlik döneminin genel özellikleri, gelişim aşamaları, fiziksel ve cinsel gelişim, duygusal-bilişsel değişim ve gelişimi, zihinsel gelişim, sosyal gelişim ve gelecekle ilgili problemler de ele alındı.

BESİM: “PSİKİYATRİ VE RUH SAĞLIĞI HASTALIKLARINA ÖNEM VERİYORUZ”

Seminerde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Filiz Besim, bakanlığı döneminde özellikle psikiyatri ve ruh hastalıkları alanında neler yapıldığı ile ilgili bilgi verdi. 

Besim, psikiyatri ve ruh sağlığı alanındaki sıkıntıların, yıllarca ihmal edildiğini, halının altına süpürüldüğünü ve görmezden gelindiğini hatta Ruh Sağlığı Yasası’nın çağ dışı kaldığını hatırlattı.  Uzun yıllar süren, psikiyatrist sayısının azlığına da dikkat çeken Besim, yine de mevcut hekim psikolog ve hemşirelerin yıllar boyu işlerini büyük özveri ile yaptıklarını kaydetti.

Besim, özellikle sağlık merkezlerinde bakanlık olarak, koruyucu ruh sağlığı alanında toplumu bilinçlendirmek adına çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Barış Hastanesi’nin Kıbrıs’ın bağrından çıkan dünyaca ünlü Prof. Dr. Vamık Volkan’ın dizayn ettiği bir hastane olduğunu da anımsatan Besim, bu kurumun yıllarca atıl durumda kaldığını dile getirdi.

Besim,  ekibiyle birlikte göreve geldikleri ilk günlerde Barış Hastanesi’ndeki sorunları masaya yatırdıklarını vurgulayarak, “Göreve geldiğimiz günlerde Barış Hastanesi’ndeki hekim ve hemşirelerimizin moralleri bozuktu, desteğe ihtiyaçları vardı.  Biz de hastanemiz için bir yol haritası çizdik. Altyapı ve çalışanlarla ilgili sorunlara el attık. Daha sonra Prof. Dr. Vamık Volkan hocamızın önerisi sayesinde yolumuz Prof. Dr. Abdülkadir Çevik hocamızla kesişti. Biz hocamıza çok güvendik ve bugün anlıyorum ki güvenmekle çok iyi bir karar verdik.  Bizim bakanlık olarak, toplum ruh sağlığı ve psikiyatri alanındaki,  eğitim ve çalışmalarımız devam edecek. Geçtiğimiz günlerde hizmete soktuğumuz Kalkanlı Yaşam Evi de bu doğrultudaki hedeflerimizin meyvelerinden biridir” dedi.

Besim, Çatalköy’de hizmet vermeye başlayacak Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Merkezi’ne de işaret ederek,  sağlık ve tedavi yanında rehabilitenin de önemli olduğunu belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler