• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • Lefkoşa 27 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 27 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Can Dündar'dan flaş karar!

Cumhuriyet Gazetesi'ne büyük şok...
Can Dündar'dan flaş karar!

Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar görevini bıraktığını açıkladı. Dündar, Cumhuriyet'teki köşesinde yazmaya ise devam edecek.

Can Dündar, Cumhuriyet genel yayın yönetmenliğinden ayrıldığını gazetenin bugünkü sayısında yer alan "Veda vakti" başlıklı yazısıyla duyurdu. Dündar, yazısında "Buradaki deneyimi hayatım boyunca unutmayacağım. Cumhuriyet'te bir köşe yazarı olarak varlığımı sürdüreceğim. Nice darbeler, baskı dönemleri gibi, bunun da geçip gittiğini, ama Cumhuriyet'in ve gazeteciliğin bitmediğini, bitirilemediğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz Dündar'ın davasına nasıl yansıdı?

Dündar, yazısında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yargıda başlatılan operasyonu şu sözlerle eleştirdi: "16 Temmuz'da, yani darbe girişiminin hemen ertesi günü, bizim üç aylık tutukluluğumuza son veren iptal kararına imza atan yüksek yargıçlardan ikisi gözaltına alındı. Aynı gün, beş yıl 10 aylık mahkumiyet kararımızı görüşecek olan Yargıtay'da operasyon başladı; 140 Yargıtay üyesi hakkında soruşturma açıldı; 11'i gözaltına alındı. Bundan 10 gün sonra, hakkımızda (idam cezasına tekabül eden) iki kez müebbet hapis talebiyle tutuklanma isteyen savcı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na terfi ettirildi. Savcının atanmasından iki gün sonra da, 14. Ağır Ceza Mahkemesi, MİT TIR'ları için açtıkları yeni 'yardım- yataklık' davasını gerekçe göstererek, Erdem'le benim pasaportlarımıza el konması için Emniyet'e yazı yazdı."

Gelişmelerin tutuklama hazırlığı olduğunu savunan Dündar, "OHAL bitene kadar bu yargı'ya teslim olmama kararı aldığını" belirtti.

Cumhuriyet yönetimi: Teşekkürler Can kardeşimiz 

Cumhuriyet gazetesi icra kurulu başkanı Akın Atalay da Twitter hesabından Can Dündar'ın istifasını duyurdu. Atalay, "Can Dündar, Genel Yayın Yönetmenliği bayrağını devrediyor. Her şey için teşekkürler Can kardeşimiz" paylaşımında bulundu.

Cumhuriyet'teki diğer istifalar

Dündar'ın görevi bırakmasının ardından Cumhuriyet'te birçok yönetici istifasını verdi. Medyada yer alan haberlere göre, Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Murat Kürşat Can Doker, Emine Özcan, emlak sayfası editörü Ceren Kumbasar, Selin Ongun ve Dış Haberler Şefi Pınar Ersoy görevlerini bıraktı.

MİT TIR'ları haberlerinden 3 ay tutuklu kaldı 

Can Dündar, Şubat 2015'ten bu yana Cumhuriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmenliği görevini yürütüyordu. Dündar, gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ile birlikte MİT TIR'ları haberleri nedeniyle yargılandığı davada 3 ay tutuklu kalmıştı. Temmuz ayında izne ayrılarak yurt dışına çıkmış, ağustos ayının başından itibaren Alman Die Zeit gazetesinde yazmaya başlamıştı. Can Dündar'ın gitmesiyle Aydın Engin, Dündar'ın yerine vekaleten görevi devralmıştı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler