• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

DAÜ Ataum 10 Kasım bildirisi yayınladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk, ölümünün 80. yılında çeşitli törenlerle anılacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir bildiri yayınladı.
DAÜ Ataum 10 Kasım bildirisi yayınladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk, ölümünün 80. yılında çeşitli törenlerle anılacak olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir bildiri yayınladı. Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk bildirisinde şu ifadelere yer verdi:

Dünya tarihinin en seçkin yerlerinden birisi, yarattığı Kurtuluş Savaşı destanı, Türkiye mucizesi ve sayısız inkılaplarıyla şüphesiz ki Ulu Önder Atatürk’e aittir. Türk Milletinin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz insan Atatürk, elli yedi yıllık kısa ömründe fani bir insanın gerçekleştirmesine ihtimal verilmeyecek kadar büyük işler başarmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’nın karanlık günlerinde, Çanakkale’de Türk Milletine milli bir kahraman, esaret altındaki diğer dünya milletlerine de umut ışığı olarak doğmuş, yok edilmek istenen milletini ve parçalanan Türk Vatanı’nı kurtarmak için Anadolu’da Milli Mücadele’yi başlatmış, binbir yokluk ve yoksulluk içinde milleti tek bir kuvvet haline getirerek Kurtuluş Savaşı’nın galibi ve dünyada özgürlük meşalesinin önderi olmuştur.

Yakılmış, yıkılmış vatan toprakları üzerinde, bütün bu olumsuzluklara rağmen, modern bir cumhuriyet kurmuş, düşman olarak savaştığı milletlerle, kısa zamanda iyi ilişkiler kurarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyada herkesin saygı duyduğu bir devlet haline getirmiştir. Bunun yanında Ulusuyla el ele vererek çağdaşlaşmanın temellerini oluşturan inkılaplarını gerçekleştirmiştir.

Atatürk; ne boş hayallerin peşinde koşmuş, ne de gerçekleşmesi mümkün olmayan emellere inanmıştır. Büyük insan, bütün ilhamını bilimin ve aklın gerçeklerinden almış, düşünce sistemini hayatın içinde bizzat yaşayarak oluşturmuştur. Uğruna milyonlarca insanın ölüme sürüklendiği ideolojiler tarihin karanlıklarına gömülürken, Atatürkçü Düşünce Sistemi dimdik ayaktadır ve Türk Ulusuna bundan sonra da kılavuz olmaya devam edecektir.

Bu Ulusun vazgeçilmez bir parçası olan Kıbrıs Türk halkı da, Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kurtarıcı olarak görmüş ve onun çizgisinde ilerlemiştir. Bu çerçevede, Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’nde uygulamaya koyduğu inkılâp hareketlerinizorlama olmaksızın, eş zamanlı olarak kabul etmişlerdir.35 yıl önce kurulan özgür ve bağımsız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Atatürk ilke ve inkılaplarını sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olduklarını da her fırsatta göstermişlerdir.

Büyük Atatürk,

Bizlere emanet ettiğin eserinle ve değerini her gün biraz daha derinden anladığımız fikirlerinle Türk Ulusunun gönlünde ve düşüncelerinde sonsuza kadar yaşayacaksın.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyor, yüksek hatırası önünde eğiliyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler