• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 23 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Efkan Ala'dan ilk açıklama!

İstifasının ardından ilk açıklamasını gerçekleştirdi...
Efkan Ala'dan ilk açıklama!

Efkan Ala'nın istifasının ardından İçişleri Bakanlığı koltuğuna getirilen Süleyman Soylu şu an görevi devralıyor. Efkan Ala devir-teslim töreninde Süleyman Soylu'ya "Sayın Bakanım, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Hem size hem memleketimize hayırlar getirsin. Ve bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati için, milletimizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin" dedi. Ala, ayrılık kararına ilişkin bir değerlendirme yapmadı. Halef-selef bakanlar konuşmaların ardından birbirlerine sarıldı.

Efkan Ala devri teslim töreninde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

-Sayın bakanlarım, saygı değer milletvekillerimiz Türkiye’nin çeşitli yerlerinden Ankara’ya teşrif eden değerli kardeşlerim, değerli basın mensupları, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

-Öncelikle bu günü bize bahşeden yüce Allah’a şükürler olsun. Ve benim ilk önce bu göreve, beni tevdii eden, bu görevi bana tevdii eden sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi yerine getirirken bana her zaman mesaileriyle destek olan birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarıma müteşekkirim. Şehit olan arkadaşlarımız, gazi olarak hayatını devam ettiren arkadaşlarımız var. Bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum.

-Bu görevi yerine getirirken her zaman desteğini yanımda hissettiğim TBMM’ye ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye gibi zaman zaman sistemine, kayıt dışı darbecilerin müdahale girişiminde bulunduğu ülkelerde Meclis desteğinin ve halk desteğinin yanı başımızda hissedilmesi her şeyden daha önemlidir.

-Bu süreç içerisinde, görev yaptığım dönemlerde Türkiye’nin çeşitli yerlerine gittiğimizde heyecanlarıyla her zaman yanımızda hissettiğimiz parti teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Bunların tamamının içinden çıktığı aziz milletimize ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde söylediği bir cümleyle içimizi ferahlatan ve bu memleketin en kıymetli dayanağı olan ve meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum.

SAYIN BAKANIM YENİ GÖREVİNİZ HAYIRLI, UĞURLU OLSUN

-Sayın bakanım, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun. Hem size hem memleketimize hayırlar getirsin. Ve bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati için, milletimizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Milletimiz her türlü iyiliğe her türlü başarının üstündeki başarıya layık bir millettir. Bunun bir ferdi olduğumdan gurur duyuyorum. Kendilerini saygıyla selamlıyorum. Allah yolunuzu açık etsin

SÜLEYMAN SOYLU'NUN AÇIKLAMALARI

-Çok kıymetli bakanlarımız, milletvekillerimiz, burada önemli bir günde bulunan çok kıymetli dostlarımız burada anadolunun her noktasından gelen dava arkadaşlarımız, kıymetli hanımefendiler, saygıdeğer beyefendiler ve içişleri bakanlığının çok kıymetli mensupları, basınımızın kıymetli temsilcileri, 21’nci asra Türkiye iyi başladı.

-Dünyanın şaşkınlığı içerisinde hem yol haritasını, hem dünya okumasını hem de insanının hayat standardını yükseltmek için ortaya koymuş olduğu gayretten bir gün olsun dahi vazgeçmedi.

 

-On yıllar sonra bu günler tekrarlandığında, hatırlandığında Türkiye’nin hikayesi sadece Anadolu topraklarına değil, bilinmesini isteriz ki bütün dünyaya örnek bir mücadele, hikaye olacaktır.

-Hukukun üstünlüğünden hiçbir dakika ayrılmayan bir Türkiye tablosu 21’nci asrın özetidir. Yine aynı zamanda devamlı demokrasisini yükselten Türkiye tablosu 21’nci asrın özetidir. Yine ortak vatan, tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet ve ifade etmek istiyorum ki vatanın bölünmez bütünlüğü ve huzur içinde yaşadığı bu anlayış Türkiye’nin 21’nci yüzyıl hikayesinin özetidir.

Ayrıntılar geliyor...

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler