• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 20 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Ercan'da T&T ve Kolan brıtısh iş birliği!

Turanlı: “ekipler sağlık sorununa anında müdahale ediyor"
Ercan'da T&T ve Kolan brıtısh iş birliği!

T&T ve Kolan British Hatanesi 3 buçuk yıl önce yaptıkları iş birliği ile Ercan Havaalanı’nda acil tıp hizmeti veriyor. Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülen sağlık hizmeti havaalanının içini, apron bölgesini ve çıkış bölgesini kapsıyor.

Taşyapı Terminal Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı ve Kolan British Hospital Başhekimi Op.Dr. Harun Gülmez, verilen sağlık hizmeti ile ilgili bilgi verdi.

Taşyapı Terminal Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı, 2013 yılının başında havaalanını devraldıkları zaman burada sadece 112 ambulansının olduğunu belirtti.

Hükümetle yapılan sözleşme çerçevesinde havaalanında bir tane daha ambulans bulundurma zorunluluğu olduğunu kaydeden Turanlı, bu kapsamda Kolan British Hatanesi ile iş birliğine gittiklerini ifade etti. Turanlı “3 buçuk yıldır burada bir ambulans ve acil tıp ekipleri ile birlikte gelen-giden yolculara ve yolcu karşılamaya gelen vatandaşlara acil tıp hizmeti veriliyor” dedi.

Turanlı yapılan acil sağlık müdahalesine ilişkin de detaylı bilgi verdi.

Gelen yolcular için uçakta yaşanabilecek herhangi bir rahatsızlık durumunun uçak iniş yapmadan önce bilgi verildiğini söyleyen  Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı, bununla birlikte  112 veya Kolan Hastanesi ekiplerine haber verildiğini kaydetti.

Ekiplerin ambulansla beraber uçağın inişi için apronda bekleyip gelen hastaya ilk müdahaleyi gerekiyorsa uçakta gerekiyorsa da ambulansa aldıktan sonra yaptıklarını kaydeden Şevki Turanlı, “müdahaleyi yaptıktan sonra hastanın durumunda aciliyet gerektiren bir vaziyet olursa hastaneye sevki için ambulans görevlendiriliyor” dedi.

Ercan Havaalanı’nın hem içinde hem apron bölgesinde hem de çıkış bölgesi için 24 saat görev yapan ekipler olduğunu kaydeden Taşyapı Terminal Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdür Yardımcısı Şevki Turanlı, “Müdahele edilmesi gereken durumlarda tıp ekipleri anında müdahale edebiliyor. Bu hizmetten dolayı aldığımız bir çok teşekkür mektubu var” ifadelerini kullandı.

GÜLMEZ: “İLK YARDIM HİZMETLERİNİ ÜCRETSİZ SAĞLIYORUZ”

Uluslararası bir havaalanı olan Ercan’da yoğun bir yolcu transferi olduğunu kaydeden Kolan British Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Harun Gülmez ise yolcu transferi esnasında özellikle yaşlı hastalarda oluşabilecek acil sağlık hizmetlerinde tam teşekküllü bir ambulans ve acil tıp ekibinin hizmet verdiğini dile getirdi.

Havaalanına gelen veya yurt dışından buraya seyahat eden tüm yolculara ilk yardım hizmetlerinin ücretsiz sağlandığını belirten Gülmez, “Bu çok önemli bir hizmet” dedi ve ekledi: “Buraya gelen tüm vatandaşların sağlık konusunda endişelerini giderip sağlıklı, rahat bir yolculuk yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz.”

Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Harun Gülmez, bir ekibin hastalara acil müdahale yaparken ikinci bir ekibin de mutlaka hazırda bulunması gerektiğini vurguladı.

Gülmez: “Burada 24 saat sağlık hizmetinin aksamaması için hem Kolan Hastanesi hem de Sağlık Bakanlığı bünyesindeki 112 sistemi ile birlikte hizmet veriyoruz.” Dedi.

Daha önce uçakta kalp krizi geçiren veya şuuru kapanan bir kaç hastaya başarılı bir şekilde müdahale edildiğini de anlatan Görmez, bu örneklerin verilen hizmetin ne kadar değerli olduğunun göstergesi olduğuna işaret etti.

Vatandaşlara bu hizmeti vermekten büyük bir mutluluk duyduklarını vurgulayan Kolan British Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Harun Gülmez, “Vatandaşların memnuniyeti bizi mutlu ediyor.” Dedi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler