• BIST 11359.84
  • Altın 5894.553
  • Dolar 42.7079
  • Euro 50.3298
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 17 °C
  • Girne 17 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 17 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 8 °C

Erdoğan, “Akdeniz’de gerginliği artıran Rum ve Yunan zihniyetidir”

Erdoğan, “Akdeniz’de gerginliği artıran Rum ve Yunan zihniyetidir”
Erdoğan, “Akdeniz’de gerginliği artıran Rum ve Yunan zihniyetidir”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu akşam Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşeceğini bildirdi. Görüşmelerin ana gündem maddesinin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler olması bekleniyor.

Erdoğan, CHP’nin Doğu Akdeniz’de Yunan ağzı ile konuştuğunu belirten Erdoğan, “Akdeniz’de gerginliği artıran Türkiye değil, Rum ve Yunan zihniyetidir” dedi.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın yanlış adımlar attığını vurgulayan Erdoğan, “Kimse kendini dev aynasında görmemeli” ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’deki ruhsatları Resmi Gazete’de yayımlayarak, Türkiye ve dünya ile paylaştıklarını işaret eden Recep Tayyip Erdoğan, Oruç Reis’in faaliyetlerine devam edeceğini duyurdu.

Doğu Akdeniz’de çözümün yolunun diyalog ve müzakere olduğunu söyleyen Erdoğan, “Biz gereksiz macera peşinde değiliz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Kıbrıs Türklerinin haklarına saygı göstermesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler