• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Lefkoşa 19 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

'Erdoğan iktidardan düştüğü an yargılanacak'

"Erdoğan yargılanmamak için ölünceye kadar iktidarda kalmalı. Bu da baskıyla mümkün" dedi...
'Erdoğan iktidardan düştüğü an yargılanacak'

Deniz Harp Okulu Komutanlığı görevinden istifa eden emekli Tuğamiral Türker Ertürk'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Ertürk'ün cezası 10 bin 500 TL para cezasına çevrildi.

220420140741406628039.jpg

Aydınlık gazetesinde yer alan bir yazısı nedeniyle ceza alan Türker Ertürk, Sputnik'e yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi ve ‘ülkede hukuk, adalet ve bağımsız mahkemelerin olmadığını' söyledi.

‘CUMHURBAŞKANININ HAKARETLERİ İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAYILDI'

Mahkemede adalet bulamadıklarını, tüm yargı kurumlarının bağımsızlıkları kaybettiklerini belirten Ertürk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri üzerine açılan bir davayı hatırlatarak şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan ‘alçak, zalim, kapkaranlık, vatan haini, lümpen, terör örgütünün maşası, ahlaksız, mandacı, ruhu kirlenmiş' diyor. Bunu işitenler Sayın Erdoğan'ı mahkemeye veriyor, hakaret ediyorsun diye. Erdoğan'ın avukatları ne diyor biliyor musunuz? ‘Bu sözler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeli'. Bu sözlerden hiçbiri yok bende. Ben ‘Cumhuriyet savcıları teröristlerle işbirliği yapan, anayasal suç işleyen, etnik ve mezhepsel kışkırtıcılık yaparak toplumsal barışımızı bozan Erdoğan hakkında soruşturma açmalı. Benim hakkımda değil' diyorum. Var mı içinde bir küfür, bir aşağılama?"

abd-li-siyaset-uzmani-erdogan-in-hitler-le-ilgili-sozleri-kaza-degil-101835-5.jpg

‘ERDOĞAN DİKTATÖRLÜĞÜ EGEMEN KILMAK İSTİYOR'

İfade özgürlüğünü kullandığını, yönelttiği eleştirilerin somut ve belgeli olduğunu ancak yargıya baskı kurularak kendisine ceza verildiğini kaydeden Türker Ertürk, "Ne için? Bizi susturabilmek için. Daha da önemlisi, benim gibi insanlar üzerinden halkı susturmaya çalışıyorlar. Türkiye'de diktatörlüğü egemen kılmak için" dedi.

Yargının muhalifleri susturmak için kullanıldığı ve Türkiye'nin gittikçe otoriterleştiği yönünde hem ulusal hem de uluslararası kamuoyundan gelen tepkilerin rahatsız etmediğini söyleyen Ertürk, Erdoğan'ın buradan beslendiğini ileri sürdü.

‘HALKIN DOĞRULARI DUYMASINI ENGELLEMEK İÇİN SPUTNİK SANSÜRLENDİ'

Türker Ertürk, çok yakında başkanlık sistemi için bazı hamleler yapılacağını için, halkın doğruları duymasının engellenmek istendiğini, Sputnik'in de bu nedenle sansürlendiğini belirterek şöyle devam etti:

"Ne yazdı Sputnik? ‘Suriye'de yasadışı petrol ticaretine, hükümete yakın kaynaklar karışmıştır'. İliklerine kadar doğru. Bu doğrunun devamlı yazılıyor, çiziliyor olması, icra edilecek planlar açısından sakıncalı değil mi? Sakıncalı. O zaman sustur gitsin. Korktukça yapıyor, yaptıkça daha çok korkuyor. Erdoğan iktidardan düşmemeli. Ölünceye kadar, iktidarda kalmalı. Çünkü iktidardan düştüğü anda devri sabık olacak ve yargılanacak. Onun için, bir şekilde iktidarda kalmalı. Demokratik geleneklerle bu mümkün değil. Baskıyla mümkün."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler