• BIST 9548.09
  • Altın 2491.062
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.4682
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 19 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

Fenerbahçe şike davasında "Hoca efendi" ve Ergenekon

Fenerbahçe şike davasında "Hoca efendi" ve Ergenekon

Fenerbahçe yönetimi, şike davasında sanık olarak dinlenen Cihan Oskay'ın itiraflarını Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu'na gönderdi...

İfadelerde köşe yazılarının hazırlanmasın da "Hoca efendinin" de parmağı olduğu ortaya çıktı.

oskay-paralel-yapi-aziz-yildirim-a-kumpas-kurdu_m

Hürriyet'ten Ahmet Ercanlar'ın haberine göre; Fenerbahçe’nin mektubunda sadece Cihan Oskay değil şike davasının kumpas olduğunu ifade eden bazı polislerin de ifadeleri yer aldı. Bu mektupta o dönem Fenerbahçe Kulübü’ne yönelik yürütülen şike operasyonunun çok önceden planlandığı ve Aziz Yıldırım’ı bir şekilde Ergenekon Davası’na bağlamak için hazırlıklar yapıldığı belirtildi.

Şu anda Muğla Cezaevi’nde cinayet hükümlüsü olarak yatan Cihan Oskay, futbolda şike davası dava sürerken İstanbul’daki 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gelerek Aziz Yıldırım aleyhine ifade vermişti.

"HOCA EFENDİ DE MEMNUN OLUR"

01-hocaefendi

Oskay, kumpas davasını yürüten savcıya talimatla verdiği ifadede şu sözleri kullandı:

“12 Haziran 2009’da Zaman Gazetesi Haber Merkezi’nden Mehmet Fatih isimli biri beni aradı ve ‘Sizinle şike konularını konuşmak istiyoruz. Bu konuları iyi biliyorsunuz. Kitaplarınız var. Size köşe veririz. Siz köşenizde yazarsınız. Hoca efendi de bundan memnun olur. Aziz Yıldırım, Ergenekon davasının avukatlarının paralarını ödüyor. Yıldırım’ın Ergenekon ile ilişkileri vardır. Bunları en iyi bilen kişisin. Bize bunları anlatırsan, Samanyolu TV’de tanıtımını yapar, gazetede köşe veririz’ dedi.”

"İFADEDEN ÖNCE SAVCILARLA GÖRÜŞTÜM"

Cihan Oskay ifadesinde 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade vermeden önce savcılar Mehmet Berk ve Cihan Kansız ile de özel bir görüşme yaptığını itiraf etti. Oskay, ifadesinde “Benden bir dilekçe yazmamı ve bunu mahkeme başkanı Mehmet Ekinci’ye iletmemi istediler. Kitaplarımı Mehmet Ekinci’ye okuttuklarını söylediler. Bana şike konusunda tanıklık yap gereken cezalar kesilecek dediler” diye konuştu. Oskay ifadesinde “Burada bir komplo kurulduğunu hissediyorum. Bu nedenle size bu ifadeyi vermek istedim. Eğer ben onların istediklerini söyleseydim Aziz Yıldırım, Ergenekon Davası’nda sanık olacaktı. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davada tanık olmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Dilekçede ayrıca, Cihan Oskay’ın Zaman Gazetesi tarafından ücreti ödenen Bodrum ve İstanbul arası uçak biletlerinin belgeleri de sunuldu.

Zaman Gazetesi yalanladı!

sabah

Zaman Gazetesi'nin de iddialar üstüne yaptığı haberde haberin "kumpas" olduğu öner sürüldü...

İşte Zaman Gazetesi'nin o haberi!

"Sabah Gazetesi ve Fotomaç yeni bir kumpas haberine imza attı. Daha önce şike davasındaki çelişkili ifadeleri ile gündeme gelen ve cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Cihan Oskay’ın asılsız iddialarına dayanarak Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’yı hedef gösterdi.

Dumanlı’nın kendisiyle 2009 yılında görüştüğü iftirasına sarılan Cihan Oskay’ın iftirası Ekrem Dumanlı’nın avukatları tarafından yalanlandı. Sabah Gazetesi’ne düzeltme yayımlaması için ihtarname çekildi. Dumanlı’nın avukatı Ali Odabaşı, “Müvekkilim yayında belirtilen Cihan Oskay ile hiçbir zaman ve hiçbir yerde görüşmemiştir, kahvaltı etmemiştir ve kendisine yazarlık teklifinde de bulunmamıştır.” ifadelerini kullandı. İhtarnamede Oskay’ın aldığı ömür boyu hapis cezasından kurtulmak için müvekkile iftira attığı izlenimi oluştuğu vurgulandı.

Dumanlı’nın avukatı Ali Odabaşı tarafından Sabah Gazetesi’ne ihtarname çekilerek düzeltme yayınlanması talep edildi. İhtarnamede, 14 Nisan 2015 tarihli gazetede yer alan haber hatırlatılarak, “Sitenizde bulunan yazı ile müvekkilimle ilgili haksız ve mesnetsiz, gerçek dışı iddialarda bulunulmuştur. Bu itibarla aşağıdaki tekzip metninin Basın Kanunun ilgili maddeleri uyarınca aynı sayfada ve üzerinde hiçbir değişiklik yapılmadan aynı şekilde yayınlanarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini ve İnternet Yasası uyarınca da ilgili yayının erişiminin engellenmesini talep ediyoruz.” denildi. Ayrıca Odabaşı, hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmayan mesnetsiz iddiaların karalamaya yönelik olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Çelişkili ifadeleriyle tanınan şahsın bu yollarla cinayet nedeniyle kendisi hakkında verilen müebbet hapis cezasından kurtulmaya çalıştığı izlenimi net şekilde oluşmaktadır.”

Cihan Oskay, yıldırım’ı şike ile suçlamıştı

2010 yılında cinayet suçundan müebbet hapse mahkum olan Cihan Oskay, kamuoyunda çelişkili açıklamaları ile tanınıyor. Oskay, 30 Nisan 2012 tarihinde İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davasında verdiği ifadede, “Bu şike suçunun bizzat Aziz Yıldırım tarafından yapıldığını belirtmek için tanıklık yapıyorum.” şeklinde konuşmuştu. Aynı duruşmada Oskay’ın “2000-2001 yılında Aziz Yıldırım’ın talimatıyla Samsun-Fenerbahçe maçında şike yaptım.” demesi üzerine Yıldırım ve avukatları olaya tepki gösterdi. Aziz Yıldırım, “Bu meczubu mu dinleyeceğiz?” sözleriyle tepki göstererek duruşma salonunu terk etti. Şike yargılamasını yapan mahkeme, Oskay’ın çelişkili ifadeleri nedeniyle tanıklığını kabul etmemişti.

Oskay’ın bir süre sonra bu defa şike davasında yapılan yeniden yargılama sırasında tekrar ortaya çıktı. Oskay, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen şike davasının 11 Haziran 2014 tarihli duruşmasına gönderdiği mektupla eski iddialarının tam tersi yönünde iftira içerikli beyanlarda bulundu." (Zaman)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler