• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Lefkoşa 25 °C
  • Mağusa 26 °C
  • Girne 23 °C
  • Güzelyurt 25 °C
  • İskele 26 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

IŞİD’den gazetecilere tehdit

Kafanızı keseriz
IŞİD’den gazetecilere tehdit

IŞİD tehdidi var mı” sorusuna, gazetecileri gözaltına aldırarak tepki vermesinin nedeni anlaşıldı. Polisin tamamen boşalttığı Akçakale Sınır Kapısı’nda IŞİD militanları olduğu tahmin edilen kişiler silahlarıyla sınır kapısında cirit atıyor.

Valiye soru sorduğu için gözaltına alınan Evrensel gazetesi muhabiri Hasan Akbaş’ın haberine göre; zaman zaman gazetecilerin fotoğraflarını çeken bu kişiler araçlarıyla kapıda tur atıp bazı kişilerle görüştükten sonra bölgeden ayrılıyor. Sınır kapısı önündeki MOBESE kameralarının hemen önünde yaşanan bu görüntülere rağmen bölgede polis olmaması dikkat çekti. Sınırda dolaşan bu kişiler son olarak sınır kapısında Evrensel ve DİHA muhabirlerini “Ayağınızı denk alın. Kellenizi keseriz” diye tehdit etti.

GAZETECİLERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Saat 11.30 ila 12.30 sularında Suriyeli plakalı bir ciple görünümlerinden IŞİD militanları olduğundan şüphe edilen silahlı kişiler sınır kapısında ortaya çıktı. Suriye plakalı iki otomobilden inen bir grubun içerisinde bulunan iki şahsın belinde silah olduğu DİHA muhabiri Hayri Demir tarafından fotoğraflandı.

Beyaz renkli araçtan inen sakallı ve iri yapılı bir kişi araçtan iner inmez, belindeki silahıyla sınır kapısının bulunduğu bölgede dolaşmaya başladı. Bu sırada tişörtünü silahın üzerine indirerek düzelten kişi, orada bulunan MOBESE kameralarını fark ederek silahı gizlemek için uğraş sarf etti. Orada MOBESE kameralarının görüş alanı içerisinde kimi kişilerle sohbet eden kişilerin çevresindekilerden bazıları da etrafta bulunan gazetecilerin fotoğraflarını çekti.

GAZETECİLER LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ

Tüm bu yaşananların olduğu sırada aynı kişilerle temas kuran bir grup kişi de gazetecilere sataştı. DİHA Muhabiri Mehmet Sıddık Damar’ı hedef alan kişiler, “Sen ne tahrik ediyorsun burayı. Zafer işareti yaptırıyorsun buradakilere, provokatörsün” diyerek üzerine yürüdü. Damar ise, “Ben gazeteciyim. Sadece çekiyorum. Beni itham ederek hedef gösterme” yanıtını verdi. Bir anda orada bulunan gazeteciler Evrensel Muhabiri Hasan Akbaş, DİHA muhabirleri Hayri Demir, Mehmet Sıddık Damar ve Mazlum Dolan, etrafları bir grup tarafından çevrilerek tehdit edildi.

‘BURADA POLİS BİR ŞEY YAPAMAZ AMA BİZ KAFANIZI KESERİZ’

Çevredekilere adeta çağrı yaparak linç ortamı hazırlayan kişilerden bir tanesi gazetecilerin üzerine yürüyerek, “Akıllı olun. Aklınızı başınıza alın. Polis burada bir şey yapamaz ama biz istediğimizi yaparız.”derken, diğer kişi de, “Akıllı olmazsanız sizin kafanızı keseriz” diyerek bağırdı. Bu sırada gazeteciler bölgeden ayrılırken, gazetecileri gösteren bir kişi diğer kişilere “Ayarlayın” diyerek diğerlerine talimat verdi. Suriye plakalı ciptekilerin gazetecilere doğru bakarak hareket etti. Bu sırada gazeteciler “can güvenliği tehdidi” nedeniyle bölgeyi terk etti. Gazeteciler birkaç gündür bölgede sürekli fotoğrafları çekilerek tedirgin olduklarını belirttiler. SÖZCÜ

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler